امروز : پنج شنبه, ۲۱ آذر , ۱۳۹۸
تاریخ : ۱۳۹۵/۱۰/۲۵ - ۱۰:۴۲ ذخیره فایل ارسال به دوستان

عرضه خرماهای نارس با نام تجاری رژیمی

به گزارش بابل نوین، یک مدرس دانشگاه تاکید کرد: برخی ارقام خرما با شرایط آب و هوایی ایران سازگار نیستند و به مرحله رسیدگی کامل نمی‌رسند، از این‌رو با عنوان تجاری خرمای رژیمی وارد بازار می‌شوند.

مهدی شجاعی اظهار کرد: وقتی می‌توان محصولی را با عنوان رژیمی وارد بازار و اعتماد مخاطبان را جلب کرد که از همه مولفه‌های مربوط به رژیم برخوردار باشد. خرماهایی که به تازگی با عنوان رژیمی وارد بازار شده است تنها مزیتی که دارد این است که نارس بوده و میزان قند کمتری دارد. با این وجود بهتر است که اگر شخصی از اختلال قند و چربی رنج می‌برد، باید قبل از مصرف خرماهای رژیمی با پزشک خود مشورت کند؛ چراکه حتی این خرماها نیز انواع قند میوه (گلوکز، فروکتوز و ساکارز) را دارند.
این کارشناس کشاورزی با بیان این‌که ۶۸ تا ۸۸ گرم از هر ۱۰۰ گرم خرما را قند تشکیل می‌دهد، ادامه داد: ۶۱ تا ۸۵ درصد از قند خرما را گلوکز و فروکتوز و ۱ تا ۲۰ درصد آن را ساکارز تشکیل می‌دهد؛ در واقع ساکارز مضرترین قند است و خوشبختانه قابل مقایسه با قند غالب خرما نیست. با این وجود، مبتلایان به قند و چربی باید قبل از مصرف گلوکز موجود در خرما با پزشک مشورت کنند و فقط به عنوان رژیمی اکتفا نکنند.
وی افزود: خرما میوه‌ای انرژی‌زا و سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها، ویتامین‌ها و عناصر معدنی است و باید در رژیم غذایی روزانه گنجانده شود. این میوه سبب تحریک هورمون‌های رشد در کودکان و نوجوانان می‌شود و با تقویت سیستم ایمنی بدن از ابتلا به بیماری‌های مختلف جلوگیری می‌کند. همچنین میوه خرما فاقد پروتیین است ولی ۷۰ درصد کربوهیدرات (بیشتر از نوع قندهای محلول) دارد.
شجاعی با بیان این‌که گلوکز و فروکتوز خرما کالری زیادی تولید می‌کند، تصریح کرد: به ازای مصرف هر کیلوگرم خرما، حدود ۳۰۰۰ کالری انرژی ایجاد می‌شود.  این در حالی است که میوه خرما از نظر وجود اسیدهای آمینه بسیار غنی است و از همه عناصر توصیه‌ای در رژیم تغذیه‌ای از جمله سلنیوم، پتاسیم، کلسیم، منیزیم، منگنز و آهن برخوردار است.
این مدرس دانشگاه خاطرنشان کرد: وجود انواع ویتامین‌های گروه B و ویتامین گروه C سبب شده که میوه خرما ارزش غذایی بالایی داشته باشد. علاوه بر این وجود پلی‌فنول‌ها و کاروتنوییدها در میوه خرما به اثبات رسیده و به همراه انواع ویتامین‌ها و عناصر غذایی به این میوه خاصیت ضد سرطان داده است.
وی با تاکید بر این‌که میوه خرما سبب جلوگیری از سرطان روده بزرگ، پروستات، پستان، آندومتر، ریه و پانکراس می‌شود، یادآور شد: مصرف میوه خرما سبب افزایش سریع قند خون و به دنبال آن هضم و جذب بهتر غذا می‌شود. با این وجود افرادی که از سلامتی کامل برخوردار نیستند باید این میوه را زیر نظر پزشک مصرف کنند.
منبع: ایسنا
ارسال دیدگاه

تبليغات در بابل نوين

تیترامروز

سیمرغ ما

تبليغات در بابل نوين