امروز : سه شنبه, ۳۰ آبان , ۱۳۹۶
تاریخ : ۱۳۹۶/۰۸/۲۰ - ۱۰:۵۰ ذخیره فایل ارسال به دوستان

کسب درآمد روستاییان مازندرانی از فرآوری میوه های جنگلی

روستاییان مازندرانی با فرآوری میوه های جنگلی در فصل پاییز درآمد کسب می کنند.

به گزارش بابل نوین، کندس، ولیک، تلکا و خورمندی از میوه های درختان خودروی جنگل های مازندران هستند که در اوایل پاییز برداشت می شوند و غالبا برداشت آن ها تا پایان فصل آبان ماه به پایان رسد.

گلابی وحشی یا تلکا، میوه ای ریز که از نظر ظاهری بسیار شبیه گلابی است که به صورت خودرو در جنگل و کنار برخی زمین های حاشیه روستا یافت می شود و میوه آن اوایل پاییز می رسد که به صورت خام مورد استفاده قرار می گیرد.

مزه و ساختار تلکا کاملا شبیه گلابی است با این وجود که اندازه آن کوچکتر از گلابی است.

 

کسب درآمد روستاییان مازندرانی از فرآوری میوه های جنگلی 

 

کسب درآمد روستاییان مازندرانی از فرآوری میوه های جنگلی 

خرمالوهای وحشی سرشار از کلسیم

خرمالوی وحشی یا خورمندی از میوه های پاییزی است که در اطراف مزارع و جنگل رشد می کند.

خورمندی اواخر مهرماه برداشت می شود و عصاره و شیره آن هم مورد توجه بسیاری از اهالی روستا است.

کارشناسان تغذیه معتقدند: اگر خرمالوهای وحشی یا همان خورمندی به خوبی رسیده باشد، چون دارای مواد معدنی است، نقش موثری در سلامتی و تندرستی بدن دارند.

برای کودکان نیز میوه ای مفید محسوب می شود و در رشد و نمو آنها موثر است.

در ضمن خرمالو دارای کلسیم، آهن و پتاسیم است. اشتها آور و شستشو دهنده کلیه و کبد است.

 

کسب درآمد روستاییان مازندرانی از فرآوری میوه های جنگلی 

کسب درآمد روستاییان مازندرانی از فرآوری میوه های جنگلی 

کسب درآمد روستاییان مازندرانی از فرآوری میوه های جنگلی 

زالزالک وحشی داروی بیماران گوارشی

ولیک از خانواده زالزالک است و نام های محلی آن آن ولک، بلک، سیاه ولیک است و سرخ ولیک خواص دارویی دارد.

نام های آن در طب سنتی؛ خفچه،عوسج، ملاویل، ،مرخ، ولک، بلک، ملاولیک واسامی محلی آن قوش یمیشی ، قره گیله، یمیشان،من برو، سیاه ولیک، کوت کوتی، سیاه کوت کوتی، کوچ است.

ولیک حاوی اکسالیک اسید است و ساقه های جوان آن حاوی گلو کوید و عامل تلخ کننده آن کراتگین است.

میوه آن حاوی سیتریک، کراتگوس اسید و روغن چرب و ضد گلوکز و فروکتوز است در هسته آن ماده آمیگرالین و امولین وجود دارد.

ماده کراتگوس لاکتون که در هسته آن وجود دارد مفرح قلبی است.

ریشه خشک شده ولیک برای رفع نارحتی گوارشی و اسهال و مقوی معده است.

همچنین دانشمندان ثابت کردند که از پوست درخت ولیک بعنوان تب بر استفاده می شود.

دم کرده گل ولیک و یا گرد گل خشک شده آن به مقدار ۵ تا ۸ گرم در روز برای رفع ضعف قلب و ورم آئورت و اختلالات عصبی بسیار مفید است.

البته این میوه برای بانوان باردار کمتر توصیه می شود.

قطره کراتاگوس که پائین آورنده فشار خون است و پودر اوئاکرات و انواع کپسول و قطره داروهای صنعتی است که از میوه ولیک تهیه شده است.

 

کسب درآمد روستاییان مازندرانی از فرآوری میوه های جنگلی 

کسب درآمد روستاییان مازندرانی از فرآوری میوه های جنگلی 

کسب درآمد روستاییان مازندرانی از فرآوری میوه های جنگلی 

کسب درآمد روستاییان مازندرانی از فرآوری میوه های جنگلی 

کسب درآمد روستاییان مازندرانی از فرآوری میوه های جنگلی 

کندس میوه ای قهوه ای با خواص فراوان

ازگیل وحشی یا کندس، میوه ای سخت و اسیدی است و دو گونه وحشی و معمولی دارد.

ازگیل وحشی از حدود سه هزار سال پیش در جنوب دریای خزر در مناطق گیلان و مازندران در ایران کاشت می ‌شد و کاشت این میوه از طریق رومی ها در بقیه اروپا گسترش یافت.

ازگیل وحشی یا کُندُس درختچه ای است خاردار و بومی ایران که در همه جنگل‌ های شمال ایران و در همه بلندی ‌های دامنه جنوبی البرز و مناطق استپی می روید.

این گیاه را در زبان گیلکی مناطق استان گیلان کونوس ( کنوس ) می نامند.

کندس را هم بصورت شور و هم بصورت ترشی مصرف می کنند.

برگ و میوه و دانه کندس برای مبتلایان به ترشی معده بسیار مفید است.همچنین درد دهان و گلو را می توان با جوشانده برگ آن درمان کرد.

برگ کندس بند آورنده خون هم هست و برای آبسه مناسب است، دانه آن هم حاوی اسید هیدرو سیاتیک است.

برگ و میوه و دانه کندس برای مبتلایان به ترشی معده بسیار مفید است و درد دهان و گلو را می توان با جوشانده برگ آن درمان کرد.

 

کسب درآمد روستاییان مازندرانی از فرآوری میوه های جنگلی 

 

کسب درآمد روستاییان مازندرانی از فرآوری میوه های جنگلی 

کسب درآمد روستاییان مازندرانی از فرآوری میوه های جنگلی 

فرآوری میوه های جنگلی از باغ تا بازار

مردم روستای سرخ ولیک چهاردانگه ساری، میوه های جنگلی را فرآوری می کنند.

ولیک های سرخ در این روستا بسیار فراوان است و مردم غالبا از این ولیک ها مربا و ترشی تهیه می کنند.

سرخ ولیکی دهیار روستای سرخ ولیک گفت: همه ساله در فصل پاییز مردم روستا دسته جمعی به جنگل می روند تا میوه های جنگلی را جمع آوری کنند.

وی افزود: پس از برداشت محصول، آن را در انبار نگه می دارند تا میوه های رسیده شود.

سرخ ولیکی گفت: هنگامی که کندس، ولیک، تلکا و خورمندی رسید، زنان و مردان روستایی جمع می شوند و از آن ترشی، مربا، شور و دشو درست می کنند.

 

کسب درآمد روستاییان مازندرانی از فرآوری میوه های جنگلی 

 

کسب درآمد روستاییان مازندرانی از فرآوری میوه های جنگلی 

 

کسب درآمد روستاییان مازندرانی از فرآوری میوه های جنگلی 

عمادی یکی از اهالی روستای سرخ ولیک گفت: برخی از  اهالی روستا هم مقداری کندس در فریزر نگه می دارند تا در فصولی که این میوه در دسترس نیست از آنها استفاده کنند.

وی افزود: ترشی و مرباهایی که از میوه های جنگلی فرآوری می شود برای مصرف اهالی روستا و حتی برای فروش از آن استفاده می شود.

عمادی گفت: ترشی ولیک و کندس به عنوان یکی از بهترین طعم دهنده ها و چاشنی غذا استفاده می شود.

 

کسب درآمد روستاییان مازندرانی از فرآوری میوه های جنگلی 

 

کسب درآمد روستاییان مازندرانی از فرآوری میوه های جنگلی 

ازگیل وحشی، زالزالک وحشی، خرمالوی وحشی و گلابی وحشی تنها بخشی از  میوه های جنگلی مازندران است که بانوان روستایی آن را فرآوری می کنند.

جنگل های مازندران سرشار از موهبت است که با گشت و گذار در آن می توان از این نعمت های الهی بهره برد./م

منبع: باشگاه خبرنگاران

ارسال دیدگاه

تبليغات در بابل نوين

تیترامروز

سیمرغ ما

تبليغات در بابل نوين