۱۸۸۵ – مجسمه آزادی، هدیه فرانسه به آمریکا، با کشتی وارد نیویورک شد.نام رسمی آن «آزادی روشنگر جهان» است (به انگلیسی: Liberty Enlightening the World – به فرانسه: La liberté éclairant le monde)، مجسمهٔ بزرگی است که در سال ۱۸۸۶ (میلادی) توسط فرانسه به ایالات متحده آمریکا هدیه داده شدهاست.این مجسمه در جزیره آزادی در بندر نیویورک نصب شده (منطقهٔ منهتن) و به صورت نمادی برای خوشآمدگویی به مسافرانی که از راه دریا به نیویورک میآیند درآمدهاست. این مجسمه که با رویهای از مس پوشش یافته، در سال ۱۸۸۶ به مناسبت یکصدمین سال استقلال آمریکا از بریتانیا و به عنوان نمادی از دوستی فرانسه و آمریکا به این کشور اهدا شدهاست.طرح مجسمه را فردریک بارتولدی مجسمهساز فرانسوی، و سازه درونی آن را گوستاو ایفل، مهندس فرانسوی برج ایفل، طراحی کردهاند. اوژن ویوله لودوک نوع مسی را که برای پوشش مجسمه بکار رفته انتخاب کردهاست.مجسمه به شکل شخصیت لیبرتاس(نام یکی از اساطیر رومی و الهه آزادی)، زنی است ایستاده در حال گام برداشتن، که دور سرش را هفت اشعه نورانی فراگرفتهاست. او با دست چپ خود یک لوح سنگی را نگه داشته و با دست راست خود مشعلی فروزان را بالای سر خود نگه داشتهاست. روی لوح سنگی با شمارههای رومی نوشته شده JULY IV MDCCLXXVI که نشانگر ۴ ژوئیه ۱۷۷۶ (میلادی) و تاریخ استقلال آمریکا است.
۱۹۲۸ – خانم امیلیا ارهارت پس از ۲۰ ساعت و ۴۰ دقیقه پرواز به عنوان اولین زن در تاریخ جهان عرض اقیانوس اطلس را با هواپیما پیمود.ارهارت در پروازی برفراز اقیانوس آرام در نزدیکی جزیره هاولند ناپدید شد و این هواپیما هنگامی که بر فراز اقیانوس آرام پرواز میکرد ناپدید شد. با وجود جستجوی زیاد ردی از امیلیا ارهارت و فرد نونان، کمک خلبانش و یا از هواپیمای دو موتوره آنان به دست نیامد.علیرغم این که دو سال بعد از گم شدن هواپیما، امیلیا ارهارت فوت شده اعلام شد، هنوز کسانی هستند که به دنبال او میگردند.
۱۹۳۹ – بکار بردن گیوتین برای اعدام، پس از یک قرن و نیم ممنوع شد.گیوتین نام دستگاهی است که برای اجرای مجازات اعدام ازطریق قطع سر به کار می رفت. این دستگاه از یک چارچوب عمودی بلند و یک تیغه معلق تشکیل شده است. تیغه به وسیله یک طناب بالا برده می شود و پس از رها شدن و سقوط روی گردن، سر را از تن جدا می کند. شهرت این دستگاه بیشتر به خاطر استفاده گسترده از آن در کشور فرانسه و بالاخص در زمان انقلاب فرانسه است؛ گرچه استفاده از آن تا مدت ها پس از انقلاب فرانسه در چندین کشور ادامه یافت. استفاده از این دستگاه تا سال ۱۹۷۷ میلادی در کشور فرانسه و تا تاریخ لغو مجازات مرگ در سال ۱۹۸۱ ادامه داشت. آخرین نفری که در فرانسه با گیوتین اعدام شد حمیده جندوبی نام داشت که به جرم تجاوز و قتل زن جوانی به نام الیزابت بوسکه به مرگ محکوم شد و در تاریخ ۱۰ سپتامبر ۱۹۷۷ در مارسی به زیر گیوتین رفت. با این اعدام پرونده اعدام با گیوتین و به طور خاص اعدام در اروپای غربی برای همیشه بسته شد.
۱۹۴۵ – نخستین عمل پیوند کلیه درشهر شیکاگو آمریکا انجام گرفت و به تدریج عمومیت یافت.
۱۹۷۱ – دولت آمریکا جزیره اوکیناوای ژاپن را که در ۱۹۴۵ اشغال نظامی کرده بود به این کشور تحویل داد، به این شرط که پایگاه نظامی خود را در آنجا حفظ کند.
۲۰۰۹ – راهپیمایی و تظاهرات گسترده مردم در اعتراض به نتیجه انتخابات دوره دهم ریاست جمهوری از میدان هفت تیر تا میدان ولیعصر.
زادروزها
۱۲۳۹ – زادروز ادوارد یکم پادشاه انگلستان.شهرت وی بخاطر تسخیر ویلز و نگهداشتن اسکاتلند بعنوان جزئی از انگلستان است. او همچنین یهودیان را از انگلستان بیرون راند و چون به آزادی پارلمانی احترام میگذاشت، به او لقب ژوستینین انگلستان (به انگلیسی: English Justinian) داده شد.
۱۶۸۲ – زادروز کارل دوازدهم پادشاه امپراتوری سوئد از ۱۶۹۷ تا ۱۷۱۸ میلادی.کارل دوازدهم تنها پسر در قید حیات شارل یازدهم سوئد و اولریکا الیونورا بود.
۱۸۸۲ – زادروز ایگور استراوینسکی آهنگساز روس.او به عقیده بسیاری یکی از تاثیرگذارترین و مهمترین آهنگسازان قرن بیستم محسوب میشود.
۱۸۹۸ – زادروز موریس اشر نقاشوگرافیست هلندی.او به خاطر آثار ملهم از ریاضی خود در جهان مشهور است. این هنرمند میتوانست با نقاشیهای خود سازههایی ترسیم نماید که به نظر غیرممکن میرسیدند و به نوعی مفهوم بینهایت را تداعی میکردند. مفهوم دیگری که در نقاشیهای این گرافیست زیاد به چشم میخورد، مفهوم دگردیسی و تبدیل و تناسخ یک موجود به موجودی دیگر در زنجیرهای بیانتهاست.
۱۹۴۲ – زادروز محمد البرادعی سیاستمدار مصری، برنده جایزه صلح نوبل سال ۲۰۰۵ ، دبیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی بین سالهای ۱۹۹۷ تا۲۰۰۹ . او پس از برکناری محمد مرسی و تعیین عدلی منصور به ریاست جمهوری موقت مصر، به عنوان معاون رئیس جمهور در امور روابط بینالملل تعیین شد، اما در ۱۴ اوت ۲۰۱۳ به دنبال کشتار حامیان مرسی به وسیله ارتش مصر، از این سمت استعفا کرد.
۱۹۸۰ – زادروز ونوس ویلیامز تنیسباز آمریکایی، قهرمان تنیس دونفره ویمبلدون، تنیس آزاد استرالیا و تنیس آزاد آمریکا ، برنده ۳ مدال طلای المپیک
درگذشتها
۱۰۲۵ – درگذشت بولسلاو اول دوک لهستان در ۹۹۲-۱۰۲۵ و پادشاه لهستان از ۱۹ آوریل ۱۰۲۵ میلادی تا زمان مرگش
۱۶۳۱ – درگذشت ممتاز محل همسر ایرانی شاه جهان از پادشاهان گورکانی هند. وی پس از اینکه به مقام بانوی اول رسید ملقب به ممتاز محل شد، (ممتازِ محل، یعنی عالی شکوه منطقه) او همسر دوم شاهجهان بود و در ۱۷ جون ۱۶۳۱ میلادی در هنگام تولد چهاردهمین فرزندش جان باخت. شاه جهان بنای باشکوه تاج محل را برای یادبود وی ساخت. ارجمند بانو نوه پسری شخصی به نام میرزا غیاث الدین شیرازی ملقب به اعتماد الدوله بود. میرزا غیاث الدین ایرانی بود و با خانوادهاش در دورهٔ اکبر، (سلطنت ۱۴-۹۶۳ ه.ق) به هند رفت و در دربار او به کار اشتغال ورزید و در مدت کوتاهی پیشرفت کرد و عهده دار فعالیتهای مهمی شد. پیشرفت این شخص در دوره فرزند اکبر، جهانگیر (سلطنت ۱۰۷۳-۱۰۱۴ ه.ق) چنان بود که به عالیترین مقام اداری کشور یعنی به منصب صدارت عظمی دست یافت و جهانگیر شاه با دختر وی به نام مهرالنساء ملقب به نورجهان ازدواج کرد. آصف خان پسر میرزا غیاث و برادر مهر النساء نیز به عنوان سپهسالار انتخاب شد. ملکه نورجهان از قدرت فوق العادهای در دربار برخوردار بود و بسیاری از افراد خاندان او در دستگاه سلطنت به کارهای گوناگون اشتغال داشتند.
۱۶۹۶ – درگذشت ژان سوم سوبیسکی پادشاه مشترکالمنافع لهستان-لیتوانی. یکی از مشهورترین پادشاهان مشترکالمنافع لهستان-لیتوانی بود که از سال ۱۶۷۴ میلادی تا زمان مرگش به عنوان شاه لهستان و دوک بزرگ لیتوانی حکومت میکرد. دوره ۲۲ ساله فرمانروایی سوبیسکی، به عنوان عصر ثبات و موازنه قدرت در لهستان به حساب میآید؛ خصوصاً پس از آشوبهای فراوان در این کشور که بر اثر جنگهای متعدد و قیام خمیلنیتسکی به وجود آمده بود. همچنین، او فرمانده نظامیتوانایی بود که بیشترین شهرت خود را مدیون پیروزی ارزشمندش بر ترکهای عثمانی در نبرد وین (سال ۱۶۸۳ میلادی) بود. او پس از پیروزیهایش بر ترکها به لقب شیر لهستان نایل آمد و توسط پاپ به عنوان منجی مسیحیت در اروپا معرفی شد.
۱۹۴۰ – درگذشت آرتور هاردن زیستشیمیدان انگلیسی ، برنده جایزه نوبل شیمی سال ۱۹۲۹
۱۹۹۶ – درگذشت توماس کوهن فیلسوف و فیزیکدان آمریکایی.او بیشتر به تاریخ علم، فلسفه علم و جامعهشناسی علم میپرداخت. شناختهشدهترین کتاب او، ساختار انقلابهای علمی است که در آن به ارائه معیارهایی برای تشخیص انقلاب علمی میپردازد.
۲۰۱۳ – درگذشت جلیل شهناز از سرشناسترین نوازندگان تار و سه تار سدهٔ اخیر در ایران.این نوازنده تار در طول زندگی هنری خود با هنرمندان والای کشور از جمله فرامرز پایور، حبیبالله بدیعی، پرویز یاحقی، همایون خرم، علی تجویدی، منصور صارمی، رضا ورزنده، امیر ناصر افتتاح، جهانگیر ملک، اسدالله ملک، حسن کسائی، محمد موسوی، تاج اصفهانی، ادیب خوانساری، محمودی خوانساری، عبدالوهاب شهیدی، اکبر گلپایگانی، حسین خواجه امیری، محمد رضا شجریان، حسن زیرک(خواننده بزرگ کرد)، علیاصغر شاهزیدی، طباطبائی و محمد اصفهانی همکاری داشتهاست.