امام علی (ع) می فرماید
۞ هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است. ۞
Monday, 6 May , 2024
امروز : دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳
شناسه خبر : 48709
  پرینتخانه » مذهبی تاریخ انتشار : 26 بهمن 1395 - 16:11 | | ارسال توسط :

توسعه فرهنگ قرآنی؛ نیازمند ایجاد سازمان فرابخشی/ اولویت معرفت‌افزایی

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: از آنجا که سازمان‌های مختلفی در رابطه با فعالیت‌های قرآنی مشغول به فعالیت هستند، باید یک سازمان ملی فرابخشی برای توسعه فرهنگ قرآنی ایجاد شود تا تمامی فعالیت‌ها در آن متمرکز شود چراکه رسالت ما توسعه فرهنگ قرآنی است.

به گزارش بابل نوین، سیدرضا صالحی امیری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نخستین نشست خبری خود در پاسخ به پرسش خبرنگار ایکنا درباره نگاه وی به فعالیت‌های قرآنی اظهار کرد: سازمان‌های مختلفی در رابطه با فعالیت‌های قرآنی مشغول به کار هستند؛ در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز معاونت قرآن و عترت وجود دارد و شورای توسعه فرهنگ قرآنی نیز که زیرمجموعه شورای عالی انقلاب فرهنگی است، فعالیت‌هایی را در این زمینه انجام می‌دهد.

وی افزود: باید یک سازمان ملی فرابخشی برای توسعه فرهنگ قرآنی ایجاد شود تا تمامی فعالیت‌ها در آن متمرکز شود چراکه رسالت ما توسعه فرهنگ قرآنی است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه تصریح کرد: در این راستا آموزش و معرفت‌افزایی به‌ویژه حمایت از کانون‌های قرآن که تعداد آنها به ۲ هزار کانون می‌رسد در اولویت است.

صالحی امیری در رابطه با همایش تجلیل از خادمان قرآن نیز بیان کرد که این همایش یا تا انتهای امسال و یا در بهار سال آینده برگزار می‌شود.

وزیر ارشاد در بخشی دیگری از سخنان خود گفت: حدود ۱۰۰ روز از حضور من در وزارت ارشاد می‌گذرد که باید گزارشی از عملکرد این چند ماه ارائه می‌کردم، در این زمینه باید عنوان کنم جهت‌گیری مسیر اصلی ما برای گفتمان فرهنگی دولت است که در تداوم گفتمان رهبری و مبتنی بر اعتدال فرهنگی است. اعتدال فرهنگی در چهار عنصر اصلی عقلانیت فرهنگی، انسجام فرهنگی، تنوع فرهنگی و دیانت فرهنگی تعریف شده است. اساس کار ما در این دولت بر این گفتمان است و سیاست‌های روشنی در رابطه با آن تعریف شده است که این سیاست‌ها بر اساس آن برنامه‌ریزی می‌شوند و از جمله آنها می‌توان به حفظ ثبات و آرامش در حوزه فرهنگ اشاره کرد؛ چرا که در فضای مناقصه امکان کار فرهنگی نیست و تقاضا می‌کنم صدا و سیما، رسانه‌ها و خبرگزاری‌ها و شبکه‌های اجتماعی ما را در مسیر ایجاد ثبات در فضای فرهنگی کمک کنند.

صالحی امیری گفت‌وگوی فرهنگی را مورد اشاره قرار داد و افزود: برای اینکه بتوانیم در کشور به اعتدال فرهنگی دست پیدا کنیم باید گفت‌وگوی فرهنگی وجود داشته باشد چرا که گفت‌وگو تنها راه برای رسیدن به انسجام و وفاق فرهنگی است. همچنین در جامعه‌ای زندگی می‌کنیم که جامعه تکثر و تنوع است و همه نحله‌ها و گرایشات فکری و فرهنگی از حقوق برابر برخوردار هستند. گفت‌وگو می‌کنیم تا اشتراکات یکدیگر را شناسایی کرده و عصبیت فرهنگی را کاهش دهیم و از یکدیگر آگاهی کسب کنیم و در نهایت گفت‌وگو می‌کنیم تا فضای اعتدال ایجاد شود.

وی با تاکید بر رفع دغدغه‌های رهبری در حوزه فرهنگ عنوان کرد: دولت وفادار به گفتمان حاکم بر نظام بوده و دستگاه فرهنگی وزارت ارشاد نیز وفادار به گفتمان فرهنگی رهبری است و سیاست دیگر عدالت فرهنگی است؛ به این معنی که جشنواره‌ها، برنامه‌ها، امکانات و فرصت‌های فرهنگی که در تهران وجود دارد در سایر نقاط کشور نیز باید به صورت عادلانه توزیع شود چرا که تهران همه کشور نیست و شهرها و روستاها از حقوق برابر برخوردار هستند. از سوی دیگر توجه به موسیقی محلی و نواحی و قومی ظرفیت‌های هنری و گسترش کتاب و کتابخوانی و کتابخانه‌ها در سراسر کشور جزء سیاست‌های قطعی وزارت ارشاد است.

صالحی امیری ادامه داد: امنیت فرهنگی یکی از سیاست‌های مهم وزارت ارشاد است و در این راستا اصحاب فرهنگ و رسانه باید از امنیت فکری، قلم و بیان برخوردار باشند و وزارت ارشاد وظیفه خود می‌داند که از اصحاب فرهنگ در این زمینه دفاع کند و امنیت قلم، بیان و فکر را تضمین کند.

وی با تاکید بر پرهیز از تصدی‌گری گفت: سیاست قطعی وزارت ارشاد در آینده پیش‌رو واگذاری امور به صنوف و اتحادیه‌ها است و من در این دوره به این اصل شتاب بیشتری داده‌ام و در طول برنامه ششم تصدی‌گری امور فرهنگی را واگذار خواهیم کرد و سیاست‌گذاری، حمایت و نظارت برعهده وزارت ارشاد خواهد بود. سیاست دیگر توجه جدی به فرهنگ عمومی است، چراکه در این زمینه دچار آسیب‌های جدی هستیم و آسیب‌های اجتماعی در ایران محصول آسیب‌های فرهنگی است. باید به این حوزه توجه کنیم و البته در این مدت تغییراتی را در ساختار شورای فرهنگ عمومی ایجاد کرده‌ایم و این شورا فعال‌تر شده و مباحثی مانند سبک زندگی اسلامی و خانواده، سرمایه اجتماعی، اخلاق، گفتمان‌سازی اقتصاد مقاومتی و … را به عنوان اولویت تعریف کرده‌ایم و یکی از اعضای شورای فرهنگ عمومی نیز به عنوان عضو معین در استان‌ها تعیین شده است.

وی در ادامه از تدوین نظام‌های صنفی برای دو حوزه رسانه و هنر خبر داد و افزود: تدوین نظام رسانه‌ای در حال نهایی‌شدن بوده و لایحه آن را به دولت ارسال خواهیم کرد؛ سازمان رسانه‌ای و حوزه اختیارات آنها تقویت شود و معاونت مطبوعاتی سه هدف سیاست‌گذاری، نظارت و حمایت را عهده‌دار خواهد بود و در این راستا نظام‌های صنفی برای خانه سینما، خانه تئاتر و موسیقی آغاز شده و برای طی مراحل آن لایحه سازمان نظام هنر را در دستور کار خود داریم.

صالحی امیری در ادامه به مطالبات اصحاب فرهنگ و هنر اشاره کرد و گفت: اصحاب فرهنگ و هنر در حوزه سلامت و درمان و بیمه مشکلاتی دارند که رفع این مشکل‌ها در اولویت قرار گرفته و در بحث تکریم پیشکسوتان نیز اقداماتی انجام شده و در مجموع به سلامت، امنیت شغلی و معیشت اصحاب فرهنگ و هنر مورد توجه قرار گرفته است. توجه جدی به فرهنگ دینی نیز سیاست دیگری است که در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیگیری می‌شود. چرا که ما در نظامی زندگی می‌کنیم که مبانی آن مبتنی بر اندیشه امام و رهبری است، توجه به قرآن، امور مساجد و توسعه فرهنگ دینی در سراسر کشور یکی از رسالت‌های وزارت ارشاد بوده و تقویت ساختار و منابع مالی و بودجه‌ای آن در اولویت است. همچنین در راستای توجه به اندیشه‌ورزی و پژوهش تقویت پژوهشگاه فرهنگ، هنر و رسانه و استفاده از نخبه‌ها برای عملیاتی کردن سیاست‌ها در اولویت وزارت ارشاد قرار دارد.

وزیر ارشاد در ادامه در پاسخ به سوال مبنی بر اینکه کنسرت شجریان در صورت سلامتی کامل مجوز خواهد گرفت یا خیر؟ عنوان کرد: همه ما آرزوی سلامتی برای ایشان می‌کنیم و در این ایام فاطمیه از خدا می‌خواهیم با لطف الهی شفای عاجل پیدا کند و آنچه که برای ملت مهم است سلامتی ایشان است. آلبوم استاد شجریان دقیقا مجوز دریافت کرده و این پیام روشنی است که آرزوی بهبود ایشان را داریم و با انتشار این آلبوم پیام خود را به اصحاب فرهنگ و هنر منتقل کردیم چرا که استاد شجریان مورد تکریم همه ما است.

صالحی امیری در ادامه در پاسخ به سوالی درباره برگزاری جشنواره‌ها و ولنگاری فرهنگی پیرامون آن گفت: ظلم بر بزرگان نظام این است به‌جای پرداختن به سیاست‌ها و تحقق اندیشه آنها از طریق بنر و همایش بخواهیم به برخی مسائل بپردازیم. نوع نگاه ما باید بنیادی و در راستای دغدغه‌های رهبری باشد و نه ولنگاری و جزم‌اندیشی. اندیشه اعتدال مبتنی بر نفی ولنگاری و نفی جزم‌اندیشی است و هر دو زیان‌آور است. اقداماتی در این زمینه انجام شده و گروهی مسئولیت پیگیری دغدغه‌های فرهنگی را دارند که شناسایی و تبیین ابعاد دغدغه و چگونگی طراحی سیاست‌ها اهمیت دارد و جشنواره‌هایی که امسال برگزار کردیم در طراز انقلاب اسلامی بود، این پاسخی به نفی ولنگاری است.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : ۰
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.