امام علی (ع) می فرماید
۞ هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است. ۞
Saturday, 4 May , 2024
امروز : شنبه, ۱۵ اردیبهشت , ۱۴۰۳
شناسه خبر : 56484
  پرینتخانه » مذهبی تاریخ انتشار : 17 اردیبهشت 1396 - 11:46 | | ارسال توسط :

حکم شرعی خرید و فروش رأی

برابر استفتائات از رهبر معظم انقلاب و برخی از مراجع تقلید، خریدوفروش رأی حرام و کسی که از این طریق نماینده شود، نمایندگی او باطل است.

به گزارش بابل نوین،برخی از کاندیداهای مجلس شورای اسلامی یا اطرافیان آنها جهت پیروزی در میدان رقابت به طرق مختلفی از قبیل پرداخت وجه نقد، توزیع گوشی تلفن همراه و سیم‌کارت، توزیع غذای گرم و لباس‌های ویژه، وعده امتیازات دولتی و غیر آن، اقدام به خرید آراء می‌نمایند.

این دسته از متخلفان با سوءاستفاده از نارسایی مذهبی یا وضعیت مالی و ضعف فرهنگی برخی از واجدین شرایط رأی، مرتکب رفتارهای ضداخلاقی و ضددینی می‌شوند.

به یقین تصاحب کرسی مجلس شورای اسلامی با توسل به این‌گونه روش‌ها به‌ منظور تضییع حقوق سیاسی دیگران و خیانت به مسلمین و سرنوشت آنان تلقی می‌شود. ازهمین‌رو در شریعت اسلامی این رفتار ناپسند به‌عنوان یکی از منکرات مورد نکوهش قرار گرفته است.

رییس ستاد انتخابات کشور درباره نظرات مراجع تقلید در این موضوع گفته است: برابر استفتائات از مقام معظم رهبری و برخی از مراجع تقلید، خریدوفروش رأی حرام است و کسی که از این طریق نماینده شود، نمایندگی او باطل است.

همچنین براساس قانون انتخابات مصوب مجلس شورای اسلامی در فصل سوم ماده۱۹ (بند۱۳) آرائی که از طریق خرید و فروش به‌دست آمده باشد جزء آراء باطل محسوب می‌شود. همچنین بر مبنای فصل هفتم ماده۶۶ (بنداول)، خرید و فروش رأی از جرائم انتخاباتی محسوب شده و در فصل نهم قانون مذبور برای مرتکبین این جرم مجازات‌های نقدی و حبس و محرومیت‌های ویژه‌ای در نظر گرفته شده است/ص

خبرگزاری رسا

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : ۰
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.