امام علی (ع) می فرماید
۞ هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است. ۞
Monday, 6 May , 2024
امروز : دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳
شناسه خبر : 50570
  پرینتخانه » اجتماعی تاریخ انتشار : 13 اسفند 1395 - 17:03 | | ارسال توسط :

خطرات وجود حفره در قلب نوزادان/ «قلب تک بطن» جزو پرمخاطره‌ترین بیماری مادرزادی کودکان است

رئیس بخش پیوند قلب اطفال مرکز آموزشی، تحقیقاتی و درمانی قلب شهید رجایی گفت: وجود حفرات بزرگ در قلب کودکان در گذر زمان منجر به افزایش فشار شریان ریوی خواهد شد و نیاز است این حفره‌ها هرچه سریع‌تر ترمیم شوند.

به گزارش بابل نوین، محمد مهدوی متخصص قلب و عروق در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس در خصوص بیماری‌های قلبی کودکان گفت: بسیاری از بیماری‌های قلب کودکان در همان سنین نوزادی قابل تشخیص هستند، اما متاسفانه در مواردی این بیماری‌ها در سنین بالاتر تشخیص داده می‌شود که شاید اگر مقداری دقت بیشتر صورت گرفته بود و این بیماری در زمان مناسب تشخیص داده می‌شد، از ایجاد مشکلات بعدی پیش‌گیری به عمل می‌آمد.

وی در خصوص وجود حفره در قلب کودکان توضیح داد: در ابتدا باید محل حفره کوچک در قلب نوزادان مشخص شود تا ببینیم این حفره درون دهلیز قرار دارد یا درون بطن‌ها. اگر حفره در دیواره بین دهلیزی واقع شده باشد، نیاز است این بیماران تحت نظر باشند و توسط پزشکان کنترل شوند.

رئیس بخش پیوند قلب اطفال مرکز آموزشی، تحقیقاتی و درمانی قلب شهید رجایی تصریح کرد: شیوع این بیماری بیشتر به صورت درون بطنی است. برخی از این بیماران در آینده برای درمان نیازمند جراحی خواهند بود. چه این حفره در دهلیز چه در بطن نوزاد قرار داشته باشد و اندازه آن کوچک باشد معمولا مخاطره خاصی برای نوزاد ایجاد نخواهد کرد اما بهتر است این بیماران با مراجعه به پزشک مراقبت‌های لازم را انجام دهند.

وی افزود: حفرات بزرگ در گذر زمان منجر به افزایش فشار شریان ریوی خواهند شد و نیاز است هرچه سریع‌تر ترمیم و این حفره اصلاح شود. معمولا درمان این حفرات، از طریق آنژیوگرافی و اقدامات مداخله ای یا جراحی قلب باز انجام می‌شود.

مهدوی در خصوص بیماری قلب تک بطن نیز بیان کرد: بیماری‌های تک بطنی جزو پرمخاطره‌ترین بیماری های قلب مادرزادی هستند، و این بیماران به شکل استاندارد حد اقل نیاز به سه مرحله عمل جراحی دارند. مرحله اول جراحی در سنین دو تا سه ماهگی انجام می‌شود، مرحله دوم در حوالی یک سالگی و مرحله نهایی بین سنین سه تا چهارسالگی انجام می‌گیرد.

وی در پایان گفت: ممکن است این بیماران در آینده در دهه دوم عمر خود نیاز به پیوند قلب پیدا کنند. باید توجه کرد این بیماری صد در صد نیازمند درمان است. /ص

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : ۰
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.