امام علی (ع) می فرماید
۞ هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است. ۞
Friday, 3 May , 2024
امروز : جمعه, ۱۴ اردیبهشت , ۱۴۰۳
شناسه خبر : 55951
  پرینتخانه » اقتصادی تاریخ انتشار : 09 اردیبهشت 1396 - 13:34 | | ارسال توسط :

لزوم تغییر شیوه ها برای افزایش بهره وری/در مدیریت منابع آب ضعیف عمل می‌کنیم

به گزارش بابل نوین، محمود حجتی وزیر کشاورزی در اولین کنفرانس بین المللی آب مجازی در خصوص اهمیت آب در بخش کشاورزی بیان کرد: یکی از مشکلاتی که در سال های قبل و همچنان کشور را دچار چالش کرده بیلان منفی سفره های آب زیر زمینی بوده که به سبب بهره برداری نامناسبی که از آن […]

به گزارش بابل نوین، محمود حجتی وزیر کشاورزی در اولین کنفرانس بین المللی آب مجازی در خصوص اهمیت آب در بخش کشاورزی بیان کرد: یکی از مشکلاتی که در سال های قبل و همچنان کشور را دچار چالش کرده بیلان منفی سفره های آب زیر زمینی بوده که به سبب بهره برداری نامناسبی که از آن صورت گرفته هنوز نیاز به اقدامات جدی در این زمینه احساس می شود.

وی ادامه داد:احداث قنوات با آن تلاش و کوشش بدون تجهیزات و در حاشیه کویر افتخاری برای ما است که علیرغم همه محدودیت های طبیعی  و اقلیمی توانستیم امنیت غذایی خود را تامین کنیم. ملت ما همیشه در حوزه غذا ثروتمند بودند و کمک نگرفتند و چه بسا به کشورهای دیگر کمک هم دادند.

حجتی با اشاره به اینکه دولت تلاش کرد تا بیلان منفی سفره های زیرزمینی را به تعادل برساند، گفت: این موضوع در برنامه ششم به پیشنهاد دولت به تصویب مجلس رسید و ابلاغ شد.

وی با تاکید بر اینکه، ما دیر شروع کردیم اما خوب شروع کردیم، ادامه داد: همانطور که اجداد ما بدون اینکه سطح ایستایی سفره های زیرزمینی را کاهش دهند،  توانستند با ابزار ناچیز از منابع زیرزمینی حراست کنند ما هم می توانیم بهتر برنامه ریزی و بهره برداری کنیم.

وی با طرح این سوال که ما چه محصولی را باید از خارج وارد کنیم، گفت:  اگر ما در کشور آب داریم، با این وجود باید محصولی را که آب مجازی وارد می کند وارد کنیم.

حجتی تصریح کرد:سهم آب سبز با توجه به اقلیم ما در فصول مختلف کاهش دارد. اتفاقی که در موضوع حبوبات و چغندر قند در دستور کار وزارت جهاد قرار گرفته است. این همانجایی است که دولتها باید توجه کنند.

ما در دهه ۸۰  یک متر مکعب آب مصرف و کلا ۲۵۰ گرم چغندر تولید می کردیم در حالی که الان با همان حجم آب مصرفی حدود ۱ کیلوگرم شکر تولید می کنیم.

وزیر جهادکشاورزی افزود: ما یک کشور کم آب و خشک هستیم اما گاهی برای توجیه کم کاری خودمان می آییم کل بارش را بر کل کشور تقسیم می کنیم.

وی ادامه داد:وقتی کشت فراسرزمینی مطرح شد و به وزارتخانه ابلاغ شد با پیگیری های جدی که انجام دادیم این موضوع را به اجرا رساندیم. حدود ۴۲۲ هزار هکتار توانستیم تفاهم نامه امضا کنیم و ۵۴۱ هزار هکتار هم در حال مذاکره برای عقد تفاهم نامه برای کشت فراسرزمینی هستیم.

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به برخی مزیت های کشور در تولید محصولات کشاورزی، تولیدات طیور و فرآورده های لبنی و دامداری بیان کرد: بخش زیادی از دامداری های کشور صنعتی و از دستگاه های مناسبی برای تولید برخوردار بوده چنین وضعیت مشابهی در تولیدات طیور وجود دارد که سبب شده تا علاوه بر تامین داخلی کشور مزیت مناسبی را برای صادرات دارا باشد.

منبع:باشگاه خبرنگاران جوان
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : ۰
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.