امام علی (ع) می فرماید
۞ هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است. ۞
Friday, 3 May , 2024
امروز : جمعه, ۱۴ اردیبهشت , ۱۴۰۳
شناسه خبر : 78162
  پرینتخانه » اقتصادی تاریخ انتشار : 14 بهمن 1396 - 17:32 | | ارسال توسط :

معاون وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد؛ تشریح برنامه‌های تنظیم بازار شب عید/ توزیع ۶۰ هزارتن برنج

به گزارش بابل نوین، یزدان سیف معاون وزیر جهاد کشاورزی و مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی در نشست خبری امروز (شنبه ۱۴بهمن)، در تشریح برنامه‌های تنظیم بازار شب عید، اظهار کرد: شرکت بازرگانی دولتی ایران برای تنظیم بازار ایام نوروز برنامه‌های خوبی در جهت توزیع کالاهای اساسی از جمله برنج، روغن، شکر، کره و غیره دارد، تا […]

به گزارش بابل نوین، یزدان سیف معاون وزیر جهاد کشاورزی و مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی در نشست خبری امروز (شنبه ۱۴بهمن)، در تشریح برنامه‌های تنظیم بازار شب عید، اظهار کرد: شرکت بازرگانی دولتی ایران برای تنظیم بازار ایام نوروز برنامه‌های خوبی در جهت توزیع کالاهای اساسی از جمله برنج، روغن، شکر، کره و غیره دارد، تا امنیت روانی خانوارها در ایام پیک مصرف تضمین شود.

وی با اشاره به اینکه ۶۰هزارتن برنج برای تنظیم بازار شب عید توزیع می‌شود، افزود: این برنج در دو مرحله توزیع خواهد شد و توزیع ۳۰هزارتن آن در مرحله نخست ابلاغ شده است.

سیف تأکید کرد: توزیع این کالا از۱۵ بهمن آغاز می‌شود و از ۲۰بهمن از طریق فروشگاه‌های سراسری در اختیار خانوارها قرار خواهد گرفت.

مدیرعامل بازرگانی دولتی تصریح کرد: قیمت هرکیلوگرم برنج هندی ۱۱۲۱؛ ۵۶۰۰ تومان و هر کیسه ۱۰ کیلویی ۵۶هزار تومان، برنج هندی pr کیلویی۲۶۰۰ تومان و هر کیسه ۱۰کیلویی۲۶هزار تومان و برنج تایلندی هومالی کیلویی ۳۹۰۰ تومان و هر کیسه ۱۰کیلویی۳۹هزار تومان است.

به گفته سیف روغن فرآوری شده به منظور جلوگیری از افزایش قیمت با نرخ ۵ تا ۱۰ درصد کمتر از نرخ بازار توزیع می‌شود.

وی بیان کرد: هر بسته کره ۱۰۰گرمی با نرخ ۲هزار و ۷۲۰ تومان در اختیار مصرف کنندگان قرار خواهد گرفت.

صادرات ۲۱۴هزارتن آرد در ۹ماهه امسال
معاون وزیر جهاد کشاورزی نرخ مصوب هر کیلو شکر برای تنظیم بازار شب عید ۲هزار و ۷۲۲تومان اعلام کرد.

وی در بخش دیگر سخنان خود از رکورد بی‌سابقه تولید شکر خبر داد و گفت: امسال از مجموع تولید چغندرقند و نیشکر حدود ۲ میلیون تن شکر تولید شد در حالیکه این رقم سال گذشته یک میلیون و ۶۵۰هزارتن بود، به همین دلیل حداکثر ۲۰۰هزارتن شکر برای تأمین مایحتاج وارد خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه امسال ۸میلیون تن چغندر قند از کشاورزان خریداری شد،گفت: ۷میلیون و ۸۰۰هزارتن از این میزان مربوط به کشت پاییزه و مابقی کشت بهاره است.

این مقام مسئول فراوانی عرضه و کاهش قیمت شکر را یکی از مشکلات پیش روی تولیدکنندگان دانست و افزود: شرکت بازرگانی دولتی در راستای حمایت از تولیدکنندگان و کاهش ریسک اقدام به خریداری ۱۰۰هزارتن شکر تولیدی کارخانه‌های چغندری کرد و این روند تا رسیدن بازار به ثبات ادامه خواهد داشت.

وی با اشاره به اینکه سال زراعی آینده در نظر داریم از توان بخش خصوصی برای خرید گندم استفاده کنیم، گفت: براساس دستورالعمل ابلاغی به استان‌ها تا به امروز ۱۰۲۱ مرکز خرید تضمینی گندم در سامانه ثبت شده و از تعاونی ها و افرادی که خواهان مباشرت و مشارکت در خرید تضمینی سال زراعی آینده هستند، تا پایان بهمن فرصت ثبت نام در سامانه شرکت را دارند تا پس از ارزیابی‌های صورت گرفته با آمادگی بیشتری وارد فصل خرید خواهیم شد.

سیف در پاسخ به باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین وضعیت صادرات گندم، بیان کرد: در سال ۹۵ مجموع صادرات آرد ۱۶هزارتن بود و این درحالی است که در۹ماهه امسال ۲۱۴ هزار تن آرد صادر شده است.

به گفته وی ۱۴۱هزارتن مشتقات آرد نظیر شیرینی، شکلات و گلوکز صادر شد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی، گفت: صادرات ۴۴۰ هزارتن گندم دوروم و آسیابانی در ۹ ماهه امسال بیانگر کیفیت بالای گندم تولیدی است.

سیف با تأکید براین امر که از دو هفته آینده عملیات صادرات گندم بر عهده بخش خصوصی خواهد بود، افزود: براساس قرارداد منعقد شده با انجمن صنفی صنایع آرد، برنامه صادرات گندم و سایر مشتقات به بخش خصوصی واگذار شد و از دو هفته آینده شرکت بازرگانی دولتی عرضه‌ای برای گندم صادراتی نخواهد داشت.

مدیرعامل بازرگانی دولتی با اشاره به اینکه بخش خصوصی گندم مورد نیاز خود را باید از محل ورود موقت تأمین کند، بیان کرد: تفاهم نامه‌ای میان شرکت بازرگانی دولتی با قزاقستان و روسیه در این باره منعقد شده است تا بخش خصوصی با خط اعتباری مناسب گندم مورد نیاز برای ورود موقت و صادرات را تأمین کند.

وی درباره روند خرید تضمینی گندم در سال زراعی جدید، گفت: خرید تضمینی گندم طبق روال سال‌های گذشته انجام خواهد شد و همچنان منتظر اعلام نرخ جدید خرید تضمینی گندم از سوی شورای رقابت هستیم.

به گفته سیف در بودجه سال آینده برای مجموع خرید تضمینی محصولات کشاورزی ۱۵ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: برای جلوگیری از ایجاد نوسان قیمت دانه‌های روغنی، برنامه‌ریزی خرید برای سال زراعی پیش رو در این محصول و گندم همچنان ادامه خواهد داشت.

وی میزان خرید دانه‌های روغنی برای سال زراعی آینده را ۵۷۵ هزارتن اعلام کرد و افزود: خرید تضمینی دانه‌های روغنی به ویژه کلزا از کشاورزان، اسفند ماه آغاز می‌شود که خرید آن بر حسب نرخ مصوب شورای اقتصاد خریداری خواهد شد.

** خرید توافقی برنج به کمتر از هزارتن می رسد
وی درباه آخرین روند خرید توافقی برنج از کشاورزان گفت: در دو ماه گذشته با فرض باقی ماندن برنج بر روی دست کشاورزان و مشکلات در فروش محصولشان روبرو شدیم که به همین خاطر بازرگانی دولتی زیرساخت های لازم خرید در استان های گیلان و مازندران را فراهم کرد.

سیف با اشاره به اینکه مراکز خرید در این دو استان دایر است،افزود: با توجه به آنکه کشاورزان محصول خود را به کارخانه های شالیکوبی به فروش رسانند، محصولی روی دست آنها باقی نمانده است و به همین منظور تا کنون کمتر از هزارتن ارقام پرمحصول برای تامین ذخایر استراتژیک از کشاورزان خریداری شده است.

** پرداخت هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان از مطالبات چغندرکاران
وی درخصوص آخرین وضعیت پرداخت پول چغندرکاران گفت: از مجموع دو هزار و ۴۵۳ میلیارد تومان پول چغندر قند حدود هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان پرداخت شده است .

به گفته سیف تا کنون ۳۰۰ میلیارد تومان شکر از کارخانه های قند خریداری شد که حدود ۱۵۰ میلیارد تومان آن پرداخت و مابقی تا هفته آینده تسویه خواهد شد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه میزان حمل و نقل ریلی در چشم انداز ۲۰ ساله به میزان ۲۰۲ میلیون تن خواهد رسید، بیان کرد: این امر در کاهش تردد جاده‌ها و صرفه جویی مصرف سوخت تاثیر بسزایی دارد.

وی با اشاره به اینکه استراتژی جدی بازرگانی دولتی در حمل و نقل ریلی آغاز شده است، افزود: از مجموع ۶ میلیون تن کل کالاهای کشور و ۴ میلیون تن بیرون استانی، یک میلیون و ۵۰ هزارتن حمل ریلی داشتیم که این امر نوید خوبی در صرفه جویی حوزه حمل و نقل است.

سیف تصریح کرد: با توجه به ایجاد زیرساخت‌های حمل و نقل برای سال آینده در نظر داریم، میزان حمل و نقل ریلی را به ۱٫۵ میلیون تن و تا پایان سال به یک میلیون و ۲۰۰ هزارتن افزایش دهیم.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : ۰
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.