امام علی (ع) می فرماید
۞ هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است. ۞
Wednesday, 1 May , 2024
امروز : چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت , ۱۴۰۳
شناسه خبر : 56644
  پرینتخانه » مذهبی تاریخ انتشار : 19 اردیبهشت 1396 - 19:33 | | ارسال توسط :

انسان عاقل کار خیر خود را بزرگ نمی پندارد

آیت‌الله ری شهری با بیان اینکه انسان عاقل کار خیر دیگران را زیاد و عمل نیکوی خود را اندک می‌بیند، گفت: تواضع از ویژگی های انسان‌های عاقل و ضامن رشد و عظمت آنان است.

به گزارش بابل نوین، آیت‌الله محمد محمدی ری شهری نماینده مجلس خبرگان رهبری و تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع)، امروز در جلسه درس خارج فقه که در حوزه علمیه همین آستان برگزار شد با اشاره به این فراز از دعای مکارم الاخلاق «اسْتِقْلاَلِ الْخَیْرِ وَ إِنْ کَثُرَ مِنْ قَوْلِی و فِعْلِی» گفت: انسان کردار و گفتار نیکوی خود را باید اندک ببیند.

وی افزود: اما در مقابل بسیار شمردن بدیهایی که انسان انجام می‌دهد بسیار شایسته است و متقین چنین ویژگی دارند.

آیت‌الله محمدی ری شهری با تبیین اینکه در روایات بسیاری استکثار خیر مذموم واقع شده، ابراز کرد: در روایات متعددی زیاد دیدن کردار و گفتار نیکو بسیار نکوهش شده و انسان باید از این خصوصیت به جد اجتناب کند.

نماینده مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: در این زمینه روایات به دودسته تقسیم می‌شوند نخست روایاتی که به صورت مطلق انسان را از این کار نهی ‌می‌کند و دسته دیگر روایاتی هستند که اجتناب از استکثار خیر را از ویژگی‌های انسان‌های عاقل معرفی می‌کنند.

 تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) اضافه کرد: پرهیز از استکثار خیر، عقل انسان را رشد می‌دهد فرد عاقل هرگز کار خیر خود را بزرگ قلمداد نمی‎کند.

رییس دانشکده علوم حدیث در ادامه با استناد به روایتی از پیامبراعظم(ص) گفت: حضرت می‌فرمایند: خداوند متعال به چیزی بافضیلت‌تر از عقل عبادت نشده است؛ انسان عاقل کار خیر دیگران را زیاد و عمل نیکوی خود را اندک می‌بیند و ما امروز می‌توانیم در مناظرات انتخاباتی شاهد این صفات و ویژگی‌ها باشیم اما متاسفانه در میان ما چیزی که رواج دارد عکس آن است.

این مفسر قرآن کریم درباره ارتباط عقل و استکثار خیر خاطر نشان کرد: امام کاظم(ع) می‌فرمایند: هر چیزی مرکبی دارد که باعث تندروی می‌شود، مرکب عقل تواضع است انسان متواضع زمینه رشد و ترقی را دارد و برعکس انسان خود پسند و متکبر هرگز نمی‌تواند رشد کند چرا که او نمی‌تواند کار خیر دیگران را ببیند.

وی در پایان ادامه داد: انسان عاقل هرگز کار خوبش را بزرگ نمی‌بیند تا مبادا این بینش مانع رشد و عقب گرد او شود.//ممنبع: رسا

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : ۰
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.