امام علی (ع) می فرماید
۞ هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است. ۞
Sunday, 28 April , 2024
امروز : یکشنبه, ۹ اردیبهشت , ۱۴۰۳
شناسه خبر : 59158
  پرینتخانه » آخرین اخبار تاریخ انتشار : 22 خرداد 1396 - 12:18 | | ارسال توسط :

خردادماه پایان مهلت ثبت‌نام باشگاه‌های کتاب‌خوانی

ابراهیم حیدری دبیر اجرایی رویدادهای ترویج کتابخوانی گفت: تاکنون چهارصد باشگاه کتاب‌خوانی ثبت‌شان نهایی شده است و باشگاه‌های کتابخوانی تا پایان خردادماه مهلت ثبت‌نام دارند.

به گزارش بابل نوین، ابراهیم حیدری، دبیر رویدادهای ترویج کتابخوانی درباره جام باشگاه‌های کتاب‌‌خوانی گفت: تا کنون  چهارصد باشگاه کتاب‌خوانی ثبت‌شان نهایی شده است  و باشگاه‌های کتابخوانی  تا پایان خردادماه  مهلت ثبت‌نام دارند. انتظار داریم  باشگاه‌های کتاب‌‌خوانی تا اواسط مهر ماه آثار و فعالیت‌ها اعلام و با تعیین تکلیف باشگاه‌‌های برگزیده‌ در سطح شهرستان و با ادامه فعالیت  و رقابت‌ باشگاه‌ها در کتاب‌خوانی نهایتا آبان‌ماه، همزمان  با هفته کتاب، مراسم پایانی جام باشگاه‌های کتاب‌خوانی برگزار شود.

معاون دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی فرهنگی وزارت ارشاد تصریح کرد: یکی از اهداف ما اشاعه و گسترش  طرح‌های ترویجی کتاب‌خوانی در شهرها متعدد و میان گروه‌های سنی مختلف بود. جام باشگاه‌‌های کتاب‌خوانی از میان  طرح‌های ارائه شده از سوی شهر نیشابور، در ‌طرح انتخاب پایتخت کتاب ایران، شکل گرفت. پس از برگزاری جلسه‌های  بحث و بررسی و تغییری در آن طرح نخستین اعمال شد و در نهایت طرح «جام باشگاه‌های کتابخوانی» ارائه شد. این رویداد ترویج کتاب‌خوانی میان کودکان و نوجوان‌‌‌ها  با همکاری  نهاد و سازمان‌های دولتی و غیر دولتی  فعال در ترویج کتاب‌خوانی، برای اولین بار در سال ۱۳۹۵ در ۱۵ شهر نامزد پایتخت کتاب ایران  اجرا شد.

دبیر رویدادهای ترویج کتابخوانی ادامه داد: در اولین دوره برگزاری جام باشگاه‌‌های کتاب‌خوانی در پانزده شهر  بیش از دو  هزار باشگاه کتابخوانی و  بیست و دو  هزار عضو شکل گرفت. این میزان استقبال خیلی بیش‌تر از  انتظار ما بود. بر این اساس تصمیم گرفتیم، دومین دور برگزار آن را در سال جاری با مشارکت یک‌صد و دو شهر  برگزار کنیم. با مسئولان شهری و فعالان کتاب‌خوانی در شهرهای مختلف مکاتبه کردیم، تا کنون حدود هشتاد و سه  شهر برای شرکت در این طرح به طور رسمی اعلام آمادگی کرده‌اند.

حیدری درباره چگونگی فعالیت باشگاه‌های کتابخوانی توضیح داد: هر باشگاه تشکیل شده در هر شهر و روستا باید دارای حداقل دوازده تا حداکثر سی  عضو داشته باشد.  اسامی باشگاه‌ها و کدملی اعضاء  در شبکه ترویج کتابخوانی ایران ثبت می‌شود. پس از ثبت و اعلام آمادگی باشگاه‌ها به دبیرخانه جام باشگاه‌های کتابخوانی، مربی‌هایی را از تهران به این شهرها اعزام می‌کنیم. این مربی‌ها در مناطق مختلف کشور دوره‌های آموزشی را برای تسهیل و تسریع در فعالیت‌ها برای دیگر مربی‌ها بر‌گزار می‌کنند، مربی‌ باشگاه‌ها عموما، معلم، مربی مهدکودک، کتابدار هستند. این باشگاه‌ها در چهار رده سنی مختلف تشکیل می‌شوند. جلسه‌های کتاب‌خوانی اعضاء در مدارس، کانون‌های پرورش فکری، کتابخانه‌ها، سرای محله‌ها، فرهنگ‌سراها، پایگاه‌های بسیج و حتی مجتمع‌های مسکونی برگزار می‌شوند.

دبیر رویدادهای ترویج کتابخوانی همچنین درباره معرفی کتاب‌هایی که محور فعالیت این باشگاه‌ها هستند، گفت: سال گذشته حدود ‌پانصد عنوان کتاب در  چهار رده سنی را کارشناس‌های مجرب حوزه ادبیات کودک و نوجوان انتخاب و معرفی کردند. امسال با اضافه شدن حدود  دویست عنوان کتاب تازه منتشر شده به این فهرست، در مجموع به ۷۰۰ عنوان کتاب به باشگاه‌های کتاب‌خوانی معرفی شد.

حیدری افزود: با حمایت معاونت امور فرهنگی وزارت ارشاد و همکای موسسه خانه کتاب، اعضای باشگاه‌های کتابخوانی می‌توانند. تا سقف یک‌صد‌هزارتومان با با تخفیف  پنجاه درصدی تهیه کنند. باشگاه‌های کتاب‌خوانی  فعالیت‌های متنوع مانند گروه‌خوانی کتاب، نقد و معرفی کتاب، داوری کتاب، تهیه فیلم‌های موبایلی با محوریت کتاب را انجام می‌دهند.

وی درباره نحوه انتخاب باشگاه‌های برگزیده‌ کتاب‌خوانی عنوان کرد: در  چهار بخش «بهترین باشگاه کتاب‌خوانی»، «بهترین فیلم موبایلی با محوریت کتاب»، «بهترین نامه به نویسنده کتابی که خواندید» و «بهترین معرفی کتاب» باشگاه‌های برگزیده معرفی می‌شوند. داوری در چند مرحله انجام می‌شود؛ در مرحله نخست آثار و فعالیت‌ها در دبیرخانه شهرستان‌ها بررسی می‌شود. در هر شهر چهار باشگاه برگزیده  بخش‌های مختلف  معرفی می‌شود و این رقابت در سطح استان و کشور هم دنبال می‌شود. در نهایت باشگاه‌های برگزیده انتخاب و معرفی می‌شوند.

اولین دوره جشنواره تقدیر از گروه‌های مروج کتابخوانی در سال ۱۳۹۳ با مشارکت ۹۰ گروه، دومین دوره آن در سال ۱۳۹۴ با مشارکت ۴۰۰ گروه و سومین دوره آن به همت تشکل‌های مروج کتابخوانی در سال ۱۳۹۵ با مشارکت ۷۲۸ گروه مروج کتابخوانی برگزار شد./ص

ایبنا

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : ۰
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.