امام علی (ع) می فرماید
۞ هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است. ۞
Saturday, 27 April , 2024
امروز : شنبه, ۸ اردیبهشت , ۱۴۰۳
شناسه خبر : 71905
  پرینتخانه » اخبار مازندران تاریخ انتشار : 04 آذر 1396 - 10:47 | | ارسال توسط :

طرح صیانت از جنگل های شمال به درستی اجرا نشد

به گزارش بابل نوین، عضو ستاد اجرایی دومین همایش حمایت از جنگل های هیرکانی و دبیر سمن های محیط زیستی مازندران گفت: طرح صیانت از جنگل های شمال به درستی اجرا نشد و این یکی از دلایل کاهش وسعت این جنگل ها است. داریوش عبادی  اظهار کرد: حفظ و گسترش جنگل ها می تواند یکی […]

به گزارش بابل نوین، عضو ستاد اجرایی دومین همایش حمایت از جنگل های هیرکانی و دبیر سمن های محیط زیستی مازندران گفت: طرح صیانت از جنگل های شمال به درستی اجرا نشد و این یکی از دلایل کاهش وسعت این جنگل ها است.

داریوش عبادی  اظهار کرد: حفظ و گسترش جنگل ها می تواند یکی از مهم ترین عوامل نجات انسان‌ها در جلوگیری از اثرات مخرب گرم شدن کره زمین باشد.

وی تصریح کرد: از بین رفتن جنگل ها چرخه حیات را مختل می کند و شرایطی به وجود می آورد که محیط زیست برای زندگی موجودات زنده قابل تحمل نباشد.

عضو ستاد اجرایی دومین همایش حمایت از جنگل های هیرکانی خاطرنشان کرد: براساس آمارهای بین المللی بخش فراوانی از جنگل های دنیا به روسیه، کشورهای اسکاندیناوی و آمریکا شمالی تعلق دارد که ۱۳٫۸ میلیون کیلومتر مربع از سطح جنگل های دنیا در قلمرو آنان قرار گرفته است.

عبادی افزود: بسیاری از کشورهای دنیا، به ویژه توسعه یافته، به شدت از جنگل های خود که در میان ارزشمندترین ثروت های طبیعی آنها محسوب می شوند آگاهانه صیانت می کنند.

وی خاطرنشان کرد: کشورهای توسعه یافته می دانند که اگر این ذخایر ارزشمند از بین برود، محیط زیست آنها قابلیت حیات را از دست می دهد.

عبادی تصریح کرد: با تشکیل کارگروه های مختلف می توان به مباحث تخصصی در حوزه محیط زیست و منابع طبیعی کشور پرداخته و بطور منظم تمام تخلف های محیط زیستی را رصد کرد.

دبیر سمن های محیط زیستی استان مازندران افزود: در مورد معضلات محیط زیستی به ویژه درباره جنگل‌های هیرکانی، ضریب حساسیت تشکل های مردم نهاد و عموم مردم مازندران از میزان مطلوبی برخوردار است.

این فعال حوزه محیط زیست تصریح کرد: جنگل‌های شمال کشور امروزه به دلیل چند موضوعغیر معقول دچار تهدید و آسیب قرار گرفته که از بحرانی‌ترین آن ها می‌توان دپو زباله، بهره برداری غیر اصولی سال‌های گذشته، برداشت شن و ماسه، اجرای طرح‌های کلان ملی و منطقه ای، جنگل خواری و زمین خواری نام برد.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر وضعیت اقتصادی و اجتماعی کشور موجب شده تا مسئولان با بهره گیری از مشارکت فزاینده مردم و تشکل‌های مردم نهاد از جنگل های خود به خوبی حفاظت کنند.

عبادی تاکید کرد: برنامه ای که برای صیانت از جنگل های شمال در سال ۱۳۸۲ اجرا شد و همچنین سایر طرح‌ها و پروژه هایی که تاکنون توسط سازمان جنگل ها و مراتع کشور به اجرا درآمده به نظر می رسد بخش قابل ملاحظه ای از آنها به گونه ای که مورد انتظار بود به مرحله اجرا در نیامده و نتایج چشمگیر کاهش کمی و کیفی جنگل ها ناشی از آن است.

وی گفت: یکی از اهداف ستاد اجرایی دومین همایش حمایت از جنگل‌های هیرکانی همکاری و هم‌اندیشی کارشناسان، مسئولان و تشکل‌های مردم نهاد n.g.o ها درباره ارائه راه حل های مناسب در راستای حفظ و حراست از جنگل‌های هیرکانی و به ویژه شمشاد است.

دومین همایش حفاظت از جنگل های هیرکانی ده آذرماه در قائم شهر برگزار می شود./م

منبع: ایسنا

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : ۰
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.