امام علی (ع) می فرماید
۞ هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است. ۞
Sunday, 28 April , 2024
امروز : یکشنبه, ۹ اردیبهشت , ۱۴۰۳
شناسه خبر : 57045
  پرینتخانه » فرهنگ و هنر تاریخ انتشار : 25 اردیبهشت 1396 - 11:58 | | ارسال توسط :

اجرای طرح «باهم بخوانیم» در ۱۰۰ کتابخانه کشور

معاون توسعه كتابخانه‌ها و كتابخوانی نهاد كتابخانه‌های عمومی كشور با اشاره به برنامه‌های در دست اجرای این معاونت گفت: در سال 96 گروه‌های ترویجی نهاد، طرح «با هم بخوانیم» را که به ارائه سیر مطالعاتی استاندارد در یک دوره سه ماهه اختصاص دارد، در 100 کتابخانه مستقر در مناطق محروم و پرآسیب کشور اجرا می‌کنند.

به گزارش بابل نوین،محمد اله‌یاری، معاون توسعه کتابخانه‌ها و کتابخوانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، درباره فعالیت‌های در دست اجرای معاونت توسعه کتابخانه‌ها و کتابخوانی نهاد کتابخانه‎های عمومی کشور به خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، گفت: ادامه برگزاری نشست‌های «کتاب‌خوان» یکی از برنامه‌های در دست اجرای ماست که با بررسی بازخوردهایی که طی ۲ سال برگزاری این طرح داشتیم، برنامه‌هایی برای ادامه یافتن آن در سال ۹۶ پیش‌بینی کردیم.

وی با اشاره به آمار برگزاری این نشست‌ها طی ۲ سال گذشته، افزود: در سال ۹۴ عمده این نشست‌ها در مراکز استان‌ها برگزار می‌شد و موفق شدیم در آن سال بیش از ۱۲۰۰ نشست کتاب‌خوان را برگزار کنیم. در سال ۹۵ نیز این نشست‌ها را با تغییراتی به داخل کتابخانه‌ها بردیم و با حضور اعضای کتابخانه‌ها برگزار کردیم که در نهایت بیش از ۱۶ هزار نشست در سال گذشته برگزار شد اما در سال ۹۶ تصمیم بر آن شد تا سرعت برگزاری این نشست‌ها را کنترل کنیم و از نیمه دوم سال جاری این نشست‌ها را در قالب طرح «کتاب‌خوان مدرسه‌ای»، با حضور کتابداران در مدارس اجرا کنیم.

اله‌یاری با اشاره به انعقاد تفاهمنامه بین نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و ستاد عالی کانون فرهنگی هنری مساجد گفت: طی این تفاهمنامه بنا شد نشست‌های کتاب‌خوان در داخل مساجد، در زمان بعد از نمازهای «ظهر و عصر» و «مغرب و عشا» برگزار شود. با توجه به اینکه کانون‌های فرهنگی هنری در داخل مساجد مستقر هستند، فرصت مناسبی است تا نشست‌های کوتاه مدت کتاب‌خوان را داخل مساجد برگزار کنیم تا مردم بعد از دعا و نیایش، دور هم بنشینند و به معرفی، خوانش و گفت‌وگو درباره کتاب بپردازند.

پیش‌بینی استقبال گسترده از جشنواره کتابخوان رضوی
معاون توسعه کتابخانه‌ها و کتابخوانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور همچنین درباره جشنواره کتابخوانی رضوی گفت: سال گذشته که نهاد برای اولین بار عهد‌دار برگزاری این جشنواره بود، تجربه خوبی برای نهاد حاصل شد. با توجه به اینکه در سال گذشته تبلیغات تلویزیونی برای برگزاری این جشنواره نداشتیم، اما حضور ۲۳۵ هزار نفر اتفاق بسیار قابل توجهی بود.

وی افزود: در این جشنواره طراحی سوالات و تصحیح سوالات به صورت استاندارد توسط موسسه آینده‌سازان صورت می‌گیرد. با توجه به مصادف شدن برگزاری این جشنواره با دهه کرامت، دقت و سخت‌گیری برای انتخاب منابع مناسب در سه حوزه کودک، نوجوان و بزرگسال و همچنین اضافه شدن موضوع حضرت فاطمه معصومه (س) و حضرت احمد بن موسی (ع)، پیش‌بینی حضور گسترده مردم در این جشنواره را که به برکت نام مبارک امام رضا (ع) برگزار می‌شود، داریم.

طرح «باهم بخوانیم» در ۱۰۰ کتابخانه کشور
اله‌یاری در ادامه در تشریح طرح «با هم بخوانیم» عنوان کرد: امسال یک برنامه ترویجی در حوزه کتابخوانی با عنوان «با هم بخوانیم» در ۱۰۰ کتابخانه مستقر در مناطق محروم و پرآسیب پیش‌بینی کرده‌ایم که توسط گروه‌های ترویجی اجرا خواهد شد که این گروه‌ها تجربه موفقی از اجرای این طرح در مناطق جنوب کرمان داشتند. برای اعضای کتابخانه‌ها در این مناطق شهری یا روستایی در گروه سنی کودکان و همچنین گروه سنی ۹ تا ۱۵ سال سیر مطالعاتی بسیار خوبی را درنظر گرفته شده که اعضا طی این طرح تعداد مشخصی کتاب را در یک فاصله زمانی سه ماهه مطالعه می‌کنند. در حال حاضر در مرحله انتخاب این ۱۰۰ کتابخانه در سراسر کشور هستیم که در تابستان آن را به اجرا دربیاوریم.

معاون توسعه کتابخانه‌ها و کتابخوانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور ادامه داد: ما در کنار دوره‌هایی که توسط حوزه آموزش و پژوهش نهاد در حوزه‌های محتوایی و مهارتی برگزار می‌شود، امسال ۲ دوره علمی خوب در ارتباط با تقویت مهارت سواد خواندن و سواد شنیدن در نهاد برگزار می‌کنیم.

راه‌اندازی و توسعه «کتابخانه‌های معین نهاد»
اله‌یاری همچنین درباره اقدامات انجام شده در حوزه توسعه کتابخانه‌های عمومی گفت: در سه سال گذشته علی‌رغم اینکه آثار تحریم را در کاهش بودجه‌های عمرانی لمس می‌کردیم و توسعه و تکمیل پروژه‌های عمرانی در بسیاری از بخش‌ها دچار وقفه بوده، اما فعالیت ما در حوزه توسعه کتابخانه‌های عمومی به شکل فیزیکی متوقف نشد و چه کتابخانه‌هایی که به صورت حق انتفاع واگذار شد، چه کتابخانه‌هایی که تهاتر شد و چه کتابخانه‌هایی که توسط خیران تکمیل و به نهاد واگذار شد، تعداد قابل توجهی بود.

وی افزود: طی سه سال گذشته بیش از ۲۰۰ کتابخانه به کتابخانه‌های عمومی کشور اضافه شد و ۶۵ درصد از این کتابخانه‌ها در نقاط روستایی یا در حاشیه شهرها که به لحاظ اجتماعی در نقاطی پرخطر به لحاظ آسیب‌های اجماعی بودند، احداث شد. در حال حاضر نیز در تلاش هستیم تا طی تفاهمنامه‌ای که نهاد با کانون فرهنگی هنری مساجد به امضاء رساند، در شهرها و روستاهایی که فاقد کتابخانه هستند، کانون‌های فرهنگی هنری مساجد مجهز به کتابخانه شوند و به عنوان «کتابخانه‌های معین نهاد» شناسایی شوند.  /ص

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : ۰
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.