امام علی (ع) می فرماید
۞ هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است. ۞
Saturday, 27 April , 2024
امروز : شنبه, ۸ اردیبهشت , ۱۴۰۳
شناسه خبر : 67373
  پرینتخانه » اجتماعی تاریخ انتشار : 18 مهر 1396 - 0:39 | | ارسال توسط :

بیشترین اهدا کنندگان خون بین سنین ۲۶ تا ۳۵ سال هستند

سخنگوی سازمان انتقال خون گفت :بیشترین اهدا کنندگان خون که 38درصد جمعیت اهدا کنندگان کشور را تشکیل می دهند بین سنین 26 تا 35 سال هستند.

به گزارش بابل نوین، بشیر حاجی بیگی در گفت و گو ایرنا افزود:کمترین میزان اهدا کنندگان خون در کشور نیز مربوط به گروه سنی ۵۶تا ۶۰سال است که سه درصد از اهدای خون در کشور را شامل می شود .
وی خاطر نشان کرد: گروه سنی ۱۸ تا ۲۵ سال ۱۷ درصد ، همین طور گروه سنی ۳۶ تا ۴۵ سال ۲۷ درصد و گروه ۴۶تا ۵۵سال نیز ۱۵ درصد از اهدا کنندگان خون را در بر می گیرند .
سخنگوی سازمان انتقال خون با اشاره به اینکه حداکثر سن برای اهدای خون، ۶۰سال است ،گفت : برای دفعات بعدی اهدا کننده مستمر(با سابقه حداقل ۲بار اهدای خون درسال ) حداکثر ۶۵ سال است.
وی ادامه داد: همچنین از هر فرد بالای ۱۸ سال سن که بالای ۵۰کیلو گرم وزن داشته باشد خون گرفته می شود .
حاجی بیگی تصریح کرد: از هر فرد اهدا کننده خون که شرایط لازم برای اهدای خون را داشته باشد ۱۰و نیم سی سی یا میلی لیتر به ازای هر کیلو گرم وزن بدن خون گرفته می شود .
وی اضافه کرد: حجم کیسه های خون اهدایی ۴۵۰ سی سی یا میلی لیتر است که درون آن ۶۳ سی سی ماده ضد انعقادی وجود دارد .
وی در خصوص ضرورت اهدای خون تصریح کرد: خون سالم، نجات دهنده زندگی است و همه روزه، در سراسر جهان بسیاری از افراد به خون و فرآورده های خونی نیاز دارند، به طوری که از هر سه نفر مردم دنیا، یک نفر در طول زندگی احتیاج به تزریق خون و فرآورده های خونی پیدا می کند.
حاجی بیگی گفت : بارزترین مثال برای موقعیت هایی که در آن نیاز مبرم به خون پیدا می شود عبارت از زمان بروز حوادث و سوانح گوناگونی نظیر تصادفات رانندگی، سوختگی ها و اعمال جراحی است.
وی اضافه کرد : همچنین خانم های باردار در حین زایمان، نوزادان و بخصوص نوزادان نارسی که به زردی دچار می شوند، نیازمند به خون هستند و از طرفی بیماران مبتلا به سرطان که تحت شیمی درمانی یا اشعه درمانی قرار دارند هم از مصرف کنندگان خون و فرآورده های خون به شمار می آیند.
سخنگوی سازمان انتقال خون گفت : بسیاری از دیگر بیماران، مانند بیماران تالاسمی و هموفیلی نیز ناگزیرند برای بهره مندی از یک زندگی به نسبت طبیعی برای تمامی عمر به شکل منظم خون یا فرآورده های خون دریافت کنند .
بر اساس آمار های اعلام شده در ایران سالانه بیش از ۲میلیون و ۵۰۰هزار نفر برای اهدای خون به مراکز اهدای خون مراجعه می کنند که در این میان، ۲میلیون یکصد هزار نفر موفق به اهدای خون می شوند .
در حال حاضر اهدای خون در ایران به صورت کاملا داوطلبانه و بدون هیچ چشم داشتی و به منظور کمک به بیماران نیازمند به خون و فرآورده های آن انجام می شود و هم اکنون شاخص اهدای خون در ایران ۲۷ نفر به ازای یکهزار نفرجمعیت است که شاخص خوبی محسوب می شود . /ص

 

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : ۰
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.