امام علی (ع) می فرماید
۞ هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است. ۞
Sunday, 28 April , 2024
امروز : یکشنبه, ۹ اردیبهشت , ۱۴۰۳
شناسه خبر : 54037
  پرینتخانه » اقتصادی تاریخ انتشار : 20 فروردین 1396 - 11:57 | | ارسال توسط :

رشد بی‌قواره هزینه درمان در طرح تحول سلامت +جدول

انگیزه واقعی‌تر کردن قیمت خدمات در طرح تحول سلامت دنبال می‌شد به همین دلیل ارزش نسبی خدمات تعریف شد غافل از آنکه علیرغم سرانه مراجعه بالا، در مجموع شاهد افزایش هزینه غیرمنطقی این خدمات و افزایش بی‌قواره حق‌العلاج پزشکان هستیم.

به گزارش بابل نوین، انگیزه واقعی‌تر کردن قیمت خدمات در طرح تحول سلامت دنبال می‌شد به همین دلیل ارزش نسبی خدمات تعریف شد غافل از آنکه علیرغم سرانه مراجعه بالا، در مجموع شاهد افزایش هزینه غیرمنطقی این خدمات و افزایش بی‌قواره حق‌العلاج پزشکان هستیم.

 برآورد واقعی افزایش بار مالی ناشی از تغییر در ارزش‌های نسبی خدمات درمانی اختلاف قابل توجهی از برآوردهای اولیه در طرح تحول سلامت را نشان می‌دهد.

افزایش ارزش‌های نسبی خدمات درمانی با انگیزه واقعی‌تر کردن قیمت خدمات و مبلغ پرداختی به پزشکان مؤسسات بوده است تا در مواردی که غیر واقعی است و پزشکان انگیزه ارائه خدمت باکیفیت را ندارند کیفیت و کمیت خدمات بالا رود اما با این حال مواردی وجود دارد که با این توجیه همخوانی ندارد.

در این موارد علیرغم سرانه مراجعه بالای خدمت در طرح تحول سلامت، خدمت مورد نظر با افزایش ارزش نسبی قابل توجهی همراه بوده است که در مجموع منجر به افزایش هزینه  غیرمنطقی این خدمات شده است.

اعمال تعرفه ۲k هیئت علمی و پزشکان متخصص تمام وقت از مواردی است که همزمان با طرح تحول سلامت اتفاق افتاد که در هزینه های کل بیمه سلامت مشاهده می شود که سهم این تعرفه از کل هزینه ها در سال ۹۴ در حدود ۱۰ درصد کل هزینه ها را تشکیل می دهد در حالی که سهم این تعرفه قبل از طرح تحول سلامت فقط ۳ درصد کل هزینه ها بوده است.

در بررسی تغییر ارزش‌های نسبی به عنوان مثال رادیولوژی بعد از طرح تحول سلامت در استان تهران بیشترین اختلاف هزینه مربوط به خدماتی است که دفعات مراجعات بسیار زیادی داشته‌ است.

یا استرابیسم (انحراف چشم) ۱۰۸۱درصد بین سالهای ۹۲ تا ۹۵ رشد کرده است و بیشترین تفاوت قیمت دستمزد پزشک نیز در بین اعمال جراحی قلب و خارج کردن تیروئید با سایر اعمال جراحی دیده می شود.

هزینه های بستری نیز سهم قابل توجهی از کل هزینه های بیمه سلامت را تشکیل می دهند به طوری که پس از اجرای طرح تحول سلامت متوسط هزینه های بستری به ازای هر نفر حدود ۲برابر شده است که این افزایش ناشی از تغییر تعرفه های نسبی و تعرفه سالانه است.

مقایسه میزان رشد k شامل ارزش ریالی و ضریب k در برخی از اعمال شایع در سال ۹۲ به ۹۵ (بخش دولتی)

ردیف نام بیماری میزان کا در ۹۲ میزان کا در ۹۵ میزان رشد حق‌العلاج پزشک در سال ۹۲ (هزار تومان) حق‌العلاج پزشک در سال ۹۵ (هزار تومان) میزان رشد
۱ زایمان طبیعی ۱۳ ۵۰ ۲۸۵% ۱۱۴ ۹۲۴ %۷۰۸
۲ سزارین ۱۷ ۴۰ %۱۳۵ ۱۵۰ ۷۳۹ %۳۹۴
۳ آپاندکتومی (برداشتن آپاندیس) ۱۰ ۳۱ %۲۱۰ ۸۸ ۵۷۳ %۵۵۱
۴  گلوکرم (آب سفید) ۱۶ ۵۱ %۲۱۹ ۱۴۱ ۹۴۲ %۵۶۹
۵ خارج کردن تیروئید ۱۹ ۸۵ %۳۴۷ ۱۶۷ ۱٫۵۷۱ %۸۳۹
۶ کاتاراکت لنز (آب مروارید) ۲۸ ۳۲٫۹ %۱۸ ۲۴۶ ۶۰۸ %۱۴۷
۷ آدنوتانسیلکتومی (برداشتن لوزه سوم و لوزه‌ها) ۵٫۲ ۲۳٫۰ %۳۴۲ ۴۶ ۴۲۵ %۸۲۹
۸ آندوسکوپی معده ۴٫۲ ۱۰٫۵ %۱۵۰ ۳۷ ۱۹۴ %۴۲۵
۹ استرابیسم (انحراف چشم) ۸ ۴۵ %۴۶۳ ۷۰ ۸۳۲ %۱۰۸۱
۱۰ خارج کردن پلاک عمقی ۴ ۳۰ %۶۵۰ ۳۵ ۵۵۴ %۱۴۷۵
۱۱ جراحی قلب باز با چهار گرافت ۵۶ ۱۶۵ %۱۹۵ ۴۹۳ ۳٫۰۴۹ %۵۱۹
۱۲ ماستکتومی رادیکال (برداشتن کامل پستان) ۱۹ ۴۵ %۱۳۷ ۱۶۷ ۸۳۲ %۳۹۷
۱ میانگین %۶۶۱

منبع: فارس

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : ۰
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.