امام علی (ع) می فرماید
۞ هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است. ۞
Saturday, 27 April , 2024
امروز : شنبه, ۸ اردیبهشت , ۱۴۰۳
شناسه خبر : 415
  پرینتخانه » فرهنگ و هنر تاریخ انتشار : 01 دی 1393 - 11:29 | | ارسال توسط :

محکوميت جنايات عاشورا در بابل

دوست داريم با عاشورا نجوا کنيم، به هر سو که مي‌نگريم خيمه‌گاه حسين(ع) برپا است، قدم در اين خيمه‌ها که مي‌گذاريم، معرفت فرياد مي‌کند.

پيش گفتار:

دوست داريم با عاشورا نجوا کنيم، به هر سو که مي‌نگريم خيمه‌گاه حسين(ع) برپا است، قدم در اين خيمه‌ها که مي‌گذاريم، معرفت فرياد مي‌کند. فقط کافي است چشمان دل را باز کنيم و اين درياي عرفاني را با جان و دل پذيرا باشيم، آنگاه خواهيم فهميد صحراي بلا کجا بوده و از چه رو به اين نام ملقب گشته است.

صداي فرات مي‌آيد، اين صدا سوز دارد و خروشش دل را از جا مي‌کند، با صداي شش ماهه حسين(ع) در هم مي‌پيچد و روضه‌اي مي‌شود که بر اندامت رعشه مي‌افکند.

آرام باش! دقيق‌تر شو، ببين منظومه‌اي غريب در ميان آن سياره‌اي غريب تر مي‌بيني، در اطرافش شيطان هلهله مي کند و نمايندگانش را با نگاه‌هايي دروغين براي برپايي هنگامه‌اي ، راهي ميدان کرده است.

چه پليد آدمياني هستند: يزيد، شمر، ابن زياد، خولي ، حرمله و سنان بن انس که سپيد برگ تاريخ را آلوده کردند و داغ ننگي شدند بر جبين انسانيت.

چه واژه‌ شگفتي است حسين، که عالم هنوز مبهوت آن مانده است و از پرتو اين نام خون‌آلود شور و حماسه مي‌بارد.

اندوهگين‌ترين پيام که همواره خود را در ميان واژه‌ها جاي مي‌دهد “هَيهات مِنَّ الذِّلَه” شکوه در اين واژه موج مي‌زند اما از دل آهي بر مي‌آيد، که زخم‌هاي کهنه را مي‌سوزاند و عميق‌ترشان مي‌کند.

اندکي شنوا‌تر شويم به ياد مي‌آوريم صداي لب تشنه‌اي را که بر ني قرآن مي‌خواند و ضجه‌هاي کودکاني را که تازيانه خورده نام حسين را با هزاران حسرت فرياد مي‌کردند و با زبان بي زباني او را مي‌طلبيدند.

کربلا فراخوان عاشقي بود که توسط حسين(ع) داده شد و همه آنهايي که درس ايثار و فداکاري را از اباعبدالله تعليم ديده بودند، آمدند و با نيت ماندن تا آخرين شهيد يک به يک پرواز را تجربه کردند.

کربلا خاک نبود، خاطره بود شکوه جلالي بود که بدون ترديد مي‌شود به معنايش پي برد و از او آموخت ميهمان نوازي را.

آنهايي که بر چوبه‌هاي نيزه خود خورشيد را حمل کردند ، به راستي در تاريکي وجودشان به دنبال کدام کوره راه بودند که رفتند و نرسيدند .آنان کودکاني را که خود معلماني بزرگ براي تاريخ شدند همچون گلي تازه شکفته پرپر کردند در حالي که عطر اين گل‌ها در مشامشان بود.

در اينجا کار به (يا لَيتَني کٌنتٌ مَعَکٌم) ختم نمي‌شود. صحراي بلا به وسعت دنيا است، اگر مرد ميداني زيارت عاشورا را به زبان نخوان ، با دل به زيارت عاشورا برو و ببين معناي کل يوم عاشورا چيست که اينگونه پشت شيطان را مي‌لرزاند.

حلقه دلدادگي حسين(ع) احياگر است و نجات‌بخش . همگان در محضر عاشوراييم و سينه‌هاي ما تکيه‌اي زنگار گرفته و قديمي است که با اشعار محتشم سياه‌پوش است و دل‌هاي خود را وقف حسين(ع) کرده‌ايم.

حسين(ع) تاريخ خون است، حسين(ع) اشک است و آه و زنجير…

محرم روشن‌تر از هر خورشيدي است که بر ديدگان ما مي‌تابد و راه هدايت را نشان مي‌دهد.

حسين(ع) تو حافظه فراموش نشدني تاريخ هستي، آسمان پر فروغي هستي که تا هميشه دامن دامن ستاره تقديم زمين خواهي کرد، تو اشک بي پاياني هستي که تا هميشه خواهد ريخت.

اي صاحب عاشوراي بزرگ به حق دست‌هاي ملتمس فرات که در حسرت وجود ساقي خشکيد، ياريمان کن، در اين کارزار عشق و عقل که اگر تو مدد نکني واي بر غروب عاشورا!

1-مشخصات مجري طرح:

نام تشکل ارائه دهنده و مجري طرح:

انجمن کبوتران زميني ( N.G.Oسازمان مردم نهاد)

محور فعايت تشکل: بشر دوستانه

 

2- شناسنامه کلي طرح:

•عنوان طرح : مستشهدين عاشورا

•موضوع طرح: محکوميت جنايات عاشورا از بُعد بشردوستانه

•محدوده اجرا: سطح بين الملل

 

3-اهداف اجراي طرح:

3-1) معرفي و شناساندن ابعاد پنهان جنايات صورت گرفته در واقع? عاشورا

3-2) مقابله با اقدامات خصمانه نسبت به انکار و کوچک شمردن واقع? عاشورا

3-3) بررسي و محکوم نمودن جنايات صورت گرفته از بُعد حقوق بشر

3-4) معرفي و شناساندن مسبّبين و افراد دخيل در واقع? کربلا بعنوان جنايتکاران جنگي

3-5) هم صدا نمودن فعالين حقوق بشر و عدالت خواهان جهان جهت ثبت واقع? کربلا به عنوان اولين جنايت جنگي بعد از اسلام در سازمان ملل متحد (UN)

3-6) نام گذاري روز عاشورا(دهم محرم) بعنوان روز جهاني يادمان عاشورا در سازمان ملل متحد (UN)

3-7) جلوگيري از تکرار هتک حرمت ها و تخريب آثار تاريخي و مذهبي نظير بارگاه و ضريح ائمه قبرستان بقيع و حرم حضرت حمزه سيد الشهداء

 

4-ضرورت اجراي طرح:

واضح و مبرهن است که دشمنان اسلام با سم پاشي و صرف بودجه هاي کلان ضد فرهنگي يا به اصطلاح جنگ نرم، وهدف گذاري مستقيم قصد کمرنگ کردن واقعه کربلا و شهادت مظلومان? امام حسين (ع) را در ذهن بشر دارند و در اين راه از هيچ کوششي فروگزار نيستند. زيرا آنان مي دانند تا مادامي که نام و ياد امام حسين (ع) زنده و جاويد است و مسلمين آن را چراغ راه زندگي خود قرار مي دهند، غير قابل نفوذ هستند. بنابراين مخدوش کردن اين قيام در رأس برنامه هايشان قرار گرفته است.

براي رسيدن به اين مقصود شوم ،جنگ فرهنگي خود را آغاز کرده اند و با استفاده ناجوانمردانه از فضاهاي رسانه اي و ايجاد شبهات فراواني که توليد مي کنند ،سعي در تغيير تفکر و نگرش جامعه و القاي انديشه هاي ضد بشري و ضد شيعي خود دارند، تا آنجايي که با کمال وقاهت در شرايطي که مفتي هاي وهابي، در توجيه شرابخواري دولتمردان سعودي و بوسيدن دست و گونه زنان غربي در ملاقات هاي رسمي و غير رسمي، رعايت اصول معاشرت و احترام گذاشتن به فرهنگ و عقايد غربي ها را بهانه مي کنند.

از ديگر رو، عبد العزيز بن عبد الله بن محمد بن عبد اللطيف آل الشيخ ( از نوادگان عبدالوهاب، موسس فرقه وهابيت) که از سوي شاه عربستان به مقام مفتي عام و اعظم وهابيون عربستان سعودي و رئيس هيات کبار علما آن کشور منصوب شده است، در سالروز شهادت سيّدشهدا امام حسين (ع) و سوگواري شيعيان در عزاي فرزند پيامبر (ص) ، براي پسرش جشن سالگرد ازدواج گرفت و هم کيشانش را به جشن و پايکوبي فراخواند.

و در نمونه اي ديگر: ديگر علماي اين فرقه، با کمال وقاحت، روز عاشورا را روز عيد اعلام و در اين روز اقدام به برگزاري جشن و سرور مي نمايند.

آيا اين رفتارها نشانگر سرسپردگي ايشان به بيگانگان شيطان صفت جهان نمي باشد؟! که در جاي جاي جهان در لباس اسلام و اسلام گرايي ، دست به قتل و کشتار افراد بيگناه ميزنند و حقوق بشر را نقض مي کنند و چهره زيباي اسلام را که مهد بشر دوستي و محبت به هم نوع است را در جهان مخدوش مي نمايند .

با توجه به مطالب عنوان شده و تلاش فراوان مفتي هاي وهابي نسبت به تخريب اماکن مذهبي ، تاريخي اسلام و شيعه و اقدام به کمرنگ نمودن واقعه عاشورا در راس همه ي اعتقادات شيعي و وانمود به خشونت آميز بودن مراسمات عزاداري در تفکر بين الملل و اقدام به حربه هاي خاص جهت موجه نشان دادن جنايات واقعه عاشورا توسط جنايتکاران اقدام نمايند ، ضرورت ثبت روزي به نام يادمان عاشورا در سازمان ملل احساس گرديد تا ديگر هيچ کس نتواند در هيچ نقطه از جهان با هر مذهب ، مسلک و مرامي با توسل به چنين فتنه هايي نسبت به کمرنگ کردن و بي احترامي به اين واقعه تاريخي ، اقدامي غير انساني و ضد بشري صورت دهند.

با توجه به نکات مطروحه در اهداف طرح اميدوار است که اگردشمنان اسلام و مسلمين، اقدام به ارتکاب چنين اعمالي نمايند، اينبار الزاماً سازمان ملل متحد (UN) و جوامع حقوق بشري هم صدا با ديگر آزادمردان و زنان جهان نسبت به محکوم کردن و جلوگيري از چنين جناياتي سکوت نخواهند کرد و فرصت تکرار دوباره و چندباره به چنين اقدامات سخيف و ددمنشانه اي نخواهند داد وآن را محکوم خواهند نمود.

 

5-نمونه يادمان هاي ثبت شده در عرصه بين الملل:

5-1) روز جهاني يادمان هولوکاست:

در اوّل نوامبر سال ???5 ، مجمع عمومي سازمان ملل متحد(UN) با صدور قطعنامه اي که به پيشنهاد آمريکا، استراليا، اسرائيل، کانادا و روسيه و حمايت ??? کشور که با اجماع تصويب شد، انکار هولوکاست را قابل پذيرش ندانست و 27 ژانويه را براي يادبود قربانيان آن فاجعه، روز جهاني يادمان هولوکاست نامگذاري کرد .

جالب است بدانيم حتّي زير سؤال بردن هولوکاست در برخي کشورها مانند آلمان، فرانسه و اتريش، جرم محسوب مي‌شود و پيگرد قضائي را به همراه دارد.

منابع:

از نسخهي اصلي در ژانويه «UN creates Holocaust memorial day».

www.unic-ir.org

 

5-2) روز بين المللي نلسون ماندلا:

روز بين‌المللي نلسون ماندلا يا روز ماندلا ، آييني است که هر ساله در ?? ژوئيه( زادروز ماندلا )، به افتخار ماندلا جشن گرفته مي‌شود.

اين روز در نوامبر ???? رسما توسط سازمان ملل متحد نامگذاري شد.

نلسون ماندلا ، نخستين رئيس جمهور آفريقاي جنوبي است که درسال ???? در يک انتخابات دموکراتيک برگزيده شد.

وي پيش از رياست جمهوري از فعالان برجسته مخالف آپارتايد در آفريقاي جنوبي و رهبر کنگره ملي آفريقا بود که به خاطر مبارزه عليه رژيم آپارتايد محاکمه و زنداني شد.ماندلا ?? فوريه سال ???? پس از ?? سال از زندان آزاد شد. سال ???? جايزهي نوبل را به طور مشترک، با فردريک دوکلرک، آخرين رييس جمهوري رژيم آپارتايد که زمينه هاي آزادي نلسون ماندلا را فراهم کرده بود ، دريافت کرد.

منابع:

1. www.worldlii.org

2.www.unic-ir.org

 

6-گستره اجراي طرح :

•شرايط سني : تمامي مقاطع سني

•شرايط جنسي : زن و مرد

•منطقه تحت پوشش: بين المللي

•تعداد مخاطبين : بر اساس آمار تخميني در صورت حمايت و اجراي تمامي مراحل طرح حداقل تعداد مخاطبين با احتساب اينکه فقط شيعيان در آن شرکت نمايند در سطح ملي 75 ميليون نفر و در سطح بين المللي حداقل 400 ميليون نفر مي باشد.

لازم به ذکر توضيح مي باشد که ، مرکز پژوهشي- تحقيقاتي “ليوفرم” در لندن که در حوزه ي اديان ومذاهب و اعتقادات ديني فعاليت مي کند( و در حدود222 دفتر در جهان دارد) ؛نتايج جديدترين سرشماري خود در مورد پيروان اديان و مذاهب را منتشرنمودکه بر اين اساس جمعيت شيعيان جهان امروز به 400 مليون نفر افزايش پيدا کرده و اين يعني اينکه شيعيان در حدود يک چهارم مسلمانان جهان را تشکيل مي دهند.

 

7-خلاصه روند اجراي طرح:

انجمن کبوتران زميني با محور فعاليتهاي بشر دوستانه همواره کوشيده است با برگزاري طرح ها و ايده هاي انسان دوستانه در راه مقدس احياء بشردوستي در جوامع بشري نقش اندکي را ايفا نمايد. لذا در اين راستا اقدام به اجراي طرحي به نام “مستشهدين عاشورا” در سطح بين الملل نموده است .

اين طرح با هدف شناساندن ابعاد پنهان و اقدامات ضد بشري و جنايات جنگي صورت گرفته در واقع? کربلا که بر عليه امام حسين (ع) و ياران و اهل بيتشان در ماه محرم الحرام سال 61 هجري در صحراي کربلا ( در منطقه جغرافيايي کشور عراق کنوني ) واقع گشته است و به اسناد تاريخ جزو اولين جنايات جنگي در تاريخ اسلام مي باشد، آغاز گرديده است.

لذا در گام اول کميته اجرائي اين طرح اقدام به تهيه و تنظيم طوماري به زبان هاي زند? موجود جهان ، خطاب به جناب آقاي بان کي مون دبيرکل محترم سازمان ملل و مسئولين سازمانهاي حقوق بشري ملل متحد مبني بر محکوميت جنايات صورت گرفته در واقعه کربلا بر اساس قوانين بين المللي نظير کنوانسيونهاي ذيل بعنوان يک جنايت جنگي و ثبت اسامي مسبّبين اين جنايت بعنوان جنايتکاران جنگي مي نمايد:

* اعلاميه محو همه اشکال تعصب و تبعيض مبتني بر دين يا اعتقاد (مصوب 25 نوامبر 1981)

*ميثاق نامه بين المللي حقوق مدني و سياسي سازمان ملل متحد( مصوب 26 دسامبر 1966)

* کنوانسيون‌ جلوگيري‌ از کشتار جمعي‌ و مجازات‌ آن‌ (مصوب 9 دسامبر 1948)

*کنوانسيونهاي چهارگانه ژنو (مورخ 12 اوت 1949)

* پروتکلهاي اول و دوم الحاقي 1977 مصوب ژنو براي حمايت از قربانيان مخاصمات مسلحانه

پس از آن در اقدامي هماهنگ با هدف روشنگري محکوميت مسلّم اين جنايات براساس قوانين بين المللي ذکر شده ، اقدام به اطلاع رساني اين موضوع در عرصه رسانه و جوامع بين المللي مي نمايد.

کميته برگزاري طرح بعد از تدوين و تاييد طومار ياد شده اقدام به جمع آوري امضاء از افراد بشر دوست و عدالت خواه ايران و جهان، فارغ از هرگونه سليقه و نگرش مذهبي و سياسي مي نمايد.

اين مرحله از طرح به دو صورت فيزيکي و سايبري صورت مي پذيرد، لذا کليه علاقمندان ميتوانند با حضور فيزيکي در پايگاه هاي سيار مربوطه و يا با مراجعه به وب سايت رسمي (www.ashoora.org) نسبت به تأييد و امضاء طومار فوق اقدام نمايند. در پايان پس از تکميل طومار، کميته اجرايي طرح ضمن انتشار و اطلاع رساني آن را به مراجع بين الملل تحويل مي نمايند تا ايشان بعد از بررسي اين درخواست که به امضا و تأييد خيل عظيمي از افراد نوع دوست و آزادي خواه مزيّن شده، بر اساس قوانين نسبت به ثبت اين جنايت در سازمان ملل ، نقش اندکي را در اثبات مظلوميت سرور و سالار همه آزادگان جهان در جوامع بين المللي ايفا کنند ، و اين روز را بعنوان روز جهاني يادمان عاشورا نامگذاري نمايند.

8-دبير خانه (نيروي انساني مورد نيازاجرايي):

با توجه به نياز هم? مجموعه هاي سازماني و غير سازماني که امورات فرهنگي – اجتماعي جوامع بشري را برعهده دارند ، نياز به نيروي انساني متخصص و مفيد و متعهد در آن زمينه ، جزء تفکيک ناپذير اين کار به شمار مي رود.

فلذا دبيرخانه طرح “مستشهدين عاشورا “تصميم دارد با توجه بر کميّت ، کيفيّت و سطح کار که در عرصه بين الملل انجام خواهد پذيرفت با تشکيل دبيرخانه طرح به نيت 72 تن از ياران و اصحاب بزرگ مرد آزاد? تاريخ امام حسين(ع) ، از72 نيروي متخصص که حداقل داراي برخي از شرايط خاصه جهت عضويت در دبيرخانه و کميسيونهاي اجرايي بشرح زير باشند بعنوان مسئول(سرگروه ، سرشاخه) استفاده نمايد:

•تعهد اخلاقي والتزام عملي به اين طرح و آرمانهاوخط مشي هاي مجريان طرح

•علاقه مندي و حسن اخلاق همکاري در تيم اجرايي

•تخصص علوم حوزوي و يا دانشگاهي مرتبط اين طرح

•داشتن سوابق علمي ، فرهنگي ، حقوقي قابل پذيرش دبيرخانه(شامل :نخبگان، نويسندگان،پژوهشگران،برگزيدگان جشنواره هاي مختلف بين المللي و کشوري و ساير شايستگان با نظر مستقيم هيات اجرايي)

•دانش، مهارت و تجربه کافي و مشابه در زمينه اجراي طرح

•داشتن طرح ، ايده ، نوآوري و خلاقيت در امور اجرايي

توجه: لازم به ذکر است کادر اجرايي و امور دبيرخانه از 72 نفر از نخبگان و فرهيختگان کشور تشکيل خواهد شد و درصورت نياز به نيروهاي بيشتر با توجه به گستره طرح مابقي در زير شاخه ها قرار خواهند گرفت.

 

9-توضيحات :

واقعه عاشورا بعنوان يک حادثه ماندگار در تاريخ اسلام هميشه زنده و در حال جوشش است طبق آمارهاي اعلام شده، امسال حدود 20 ميليون نفر در مراسم اربعين حسيني در شهر کربلا شرکت کرده اند که اين بزرگترين تجمع بشري در سطح جهان به شمار مي آيد.

به مناسبت سالروز اربعين حسيني عده بيشماري به صورت يکدل، يک صدا و يکرنگ از اطراف، گوشه و کنار جهان، مخصوصا از شهرهاي مختلف عراق پاي پياده به سوي کربلا حرکت کردند.در ميان اين تجمع ميليوني، افرادي از کشورهاي آمريکا، دانمارک، سوئد و آلمان حضور داشته اند. از جمله، زائرين خارجي که بيشترين حضور را در عراق داشته اند: ايران، عربستان سعودي، کويت، قطر، ترکيه ، پاکستان، هندوستان و ساير کشورهاي حاشيه خليج فارس بوده اند.

آنچه که در اين مجال داراي اهميت مي باشد اين است که مسلمانان و علاقمندان به اهل بيت در طول تاريخ کوشيده اند از چنين مناسبت هايي استفاده کنند تا نام و ياد اين نهضت پرشکوه و جاويدان که براي تمام انسانهاي آزاده الهام بخش است، زنده نگه داشته شود.

چنين تجمع و حادثه اي در تاريخ، مشابه ندارد و اين موضوع بسيار شگفت انگيز و قابل توجه متفکرين، انديشمندان و همه مسلمانان مي باشد. از طرفي در اين تجمع تعداد بسياري از اديان هاي مختلف در کنار مسلمانان به طرف کربلا در حرکت بوده اند.حضور اين تجمع ميليوني بيانگر ايجاد صلح، دوستي و محبت است. بسياري از آزادي خواهان جهان، کساني که در نقاط مختلف جهان با استعمار، استبداد و ديکتاتوري مبارزه کرده اند حتي کساني همچون جرج شکور(اديب و شاعر برجسته مسيحي لبنان ) محمد علي جناح ( رهبر اعظم پاکستان ) ، محمد بن ادريس شافعي (از ائمه چهارگانه اهل سنت فلسطين )، چالز ديکنز (رمان نويس انگليس) ، ويل دورانت (مورخ و فيلسوف آمريکايي ) ، جرجي زيدان (اديب ، مورخ و داستان نويس مسيحي از کشور مصر ) ، محمد تيجاني ( مورخ و نويسنده تونسي) ، ادوارد براون (مستشرق از کشور انگليس )، ايروينگ واشنگتن (مورخ و مستشرق آمريکايي) ،ماهتما گاندي (رهبر بزرگ ملت هند) ، توماس کارلايل (مورخ و دانشمند از اسکاتلند )که بيشتر ايشان مسلمان نيز نبوده اند، شيفت? نهضت پرشکوه حماس?عاشورا بوده اند.به همين جهت فارغ از عقيده و مذهب خاصي اين موضوع براي همه انسانها اهميت دارد.

در پايان از تمامي انسانهاي وارسته و آزادانديش جهان درخواست حمايت مي نماييم تا با کمکهايشان بتوانيم انسانيت و انسان زيستن را در تاريخ زنده نگه داريم.

انجمن کبوتران زميني

برگزارکننده طرح مستشهدين عاشورا

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : ۰
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.