امام علی (ع) می فرماید
۞ هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است. ۞
Saturday, 27 April , 2024
امروز : شنبه, ۸ اردیبهشت , ۱۴۰۳
شناسه خبر : 71766
  پرینتخانه » فرهنگ و هنر تاریخ انتشار : 03 آذر 1396 - 14:33 | | ارسال توسط :

نحوۀ وداع حضرت سکینه(س) با سرزمین کربلا

ای کربلا! با تو در مورد پیکری وداع می‌‌کنیم که بدون غسل و کفن در این مکان دفن شد ...

به گزارش بابل نوین،امروز جمعه سوم آذرماه و پنجم ربیع الاول مصادف با سالروز وفات حضت سکینه(س) دختر امام حسین(ع) است. ایشان همراه مادر خود؛ حضرت رباب(س) در جریان کربلا حضور داشتند. او پس از ماجرای عاشورا، همراه اهل بیت امام حسین(ع) و دیگر بانوان به اسارت درآمد و با کاروان اسرا به کوچه و شام برده شدند.

حال به مناسبت فرا رسیدن سالروز وفات ایشان بر آن شدیم تا بار دیگر نحوۀ وداع ایشان با سرزمین کربلا و همچنین اجساد مبارک و مطهر خاندانشان را از نگاه خود بگذرانیم.

در کتاب «ریاحین الشریعه، ج۳، ص۲۸۰ – ۲۷۸» و «نفس المهموم، ص۲۱۷» روایتی را دربارۀ رؤیای حضرت سکینه(س) و دیدار با حضرت زهراء (سلام‏الله علیها) نقل می‌کند:

در یکی از شب‌ها که در شام بودم، خوابی دیدم طولانی، در آخر آن خواب، زنی را مشاهده کردم که دست بر سر نهاده و نالان است. پرسیدم: این بانو کیست؟ گفتند: «فاطمه» دختر محمّد رسول خدا و مادرِ پدر تو است. گفتم: به خدا، نزد او می‌روم و از آنچه با ما کردند، به وی شکایت می‌کنم. پس نزد او رفته، مقابلش ایستادم و گریستم و گفتم: مادرجان! حق ما را منکر شدند، جمع ما را از هم جدا کردند و حُرمت ما را نگه نداشتند، مادرجان! به خدا، پدرم حسین را کشتند.

پس آن بانو به من فرمود: سکینه جان! دیگر سخن مگو که دلم را سخت لرزاندی و قلبم را پاره کردی، این پیراهن پدر توست، آن را نگه داشته‌ام تا زمانی که خدا را ملاقات کنم.

* حضرت سکینه(س) و دیگر اهل‌بیتِ امام حسین(ع)، هنگام ترک سرزمین کربلا، حال و هوایی وصف نشدنی داشته‌اند، در این میان حضرت سکینه بسیار گریستند و بانوان را به وداع با مرقد شریف امام فراخواندند و اینچنین نوحه‌سرایی کردند:

  • ای کربلا! با تو در مورد پیکری وداع می‌‌کنیم که بدون غسل و کفن در این مکان دفن شد
  • ای کربلا! ما همراه امین‌مان (امام سجّاد(ع)) با تو وداع می‌‌کنیم
  • در مورد حسینی که روح پیامبر و روح وصیّ او حضرت علی(ع) بود

منبع: (معالی السّبطین، ج ۲، ص۱۹۸)

منبع:تسنیم

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : ۰
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.