امام علی (ع) می فرماید
۞ هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است. ۞
Saturday, 27 April , 2024
امروز : شنبه, ۸ اردیبهشت , ۱۴۰۳
شناسه خبر : 83518
  پرینتخانه » فناوری اطلاعات تاریخ انتشار : 17 شهریور 1397 - 16:33 | | ارسال توسط :

نقش اینستاگرام و نسخه‌های فارسی تلگرام در بحران آفرینی‌های اجتماعی/ فعالیت شبکه‌های خارجی باید منوط به أخذ متادیتا، LI و انتقال سرور به داخل کشور شود

آل‌داود گفت: نقش اینستاگرام و نسخه‌های فارسی تلگرام، نقشی جدی در بحران آفرینی‌ها و شکل‌گیری جنبش‌های اجتماعی با مدیریت دشمن و سوءاستفاده و انحراف مطالبات اقتصادی- معیشتی مردم در کشور است.

به گزارش بابل نوین، سیدعلیرضا آل‌داود پژوهشگر فضای مجازی و مدرس سواد رسانه در گفتگو با خبرنگار حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به اینکه از اصلی‌ترین تهدیدات فضای مجازی برای امنیت ملی نظام، نبود زیرساخت امن، پاک و مزیت‌ساز در حوزه‌های مختلف به نام شبکه ملی اطلاعات است، افزود: طبق تجارب کشورهای پیشرفته، آنان برای مقابله با تهدیدات و آسیب‌های فضای مجازی در لایه‌های زیرساخت، خدمات، سرویس و محتوا اقدامات بسیار جدی انجام داده‌اند.

وی ادامه داد: با بررسی آمارهای جهانی در خصوص وضعیت فضای مجازی کشور این مهم حاصل می‌شود که باید برای مدیریت این فضا و خارج کردن آن از دست دشمن اقدامی انقلابی و اساسی صورت گیرد که مهمترین راه علاج این وضعیت خطرناک همانطور که رهبر فرزانه انقلاب اسلامی نیز فرمودند، راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات است.

آل داود با تأکید بر اینکه پیام‌رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی بستر انتشار شایعه و اخبار غلط در جامعه ما هستند، تصریح کرد: متأسفانه به دلیل رهاشدگی فضای مجازی داخل کشور و نبود اراده از سوی دولت برای قانومند شدن این فضا، شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌ها به بستر اغتشاش‌آفرینی و برهم زدن امنیت روانی توسط سوادگران، مافیاها و مفسدان اقتصادی در کنار دشمن تبدیل شده‌اند.

این پژوهشگر فضای مجازی با اشاره به اینکه سایبر تروریسم تهدید جدی بر علیه امنیت ملی ایران اسلامی است، اظهار کرد: یکی از برنامه‌های گروهک‌های تروریستی مخالف نظام جمهوری اسلامی ایران بهره‌گیری از فضای مجازی با هدف تنش‌افزایی، ایجاد بحران و شکاف میان سطوح جامعه و حاکمیت است.

نقش اینستاگرام و نسخه‌های فارسی تلگرام در بحران آفرینی‌های اجتماعی/ فعالیت شبکه‌های خارجی باید منوط به أخذ متادیتا، LI و انتقال سرور به داخل کشور شود

وی افزود: بهره‌گیری منافقین از شبکه‌های اجتماعی نظیر اینستاگرام و پیام‌رسان‌ها مانند تلگرام و فیلترشکن‌های آن یعنی هاتگرام و تلگرام طلائی در جهت ناامن‌سازی فضای جامعه، شایعه سازی و ایجاد ناامنی روانی است که عملاً به دلیل وجود فضای رمزشده، مقابله و شناسایی آنان بسیار سخت، پیچیده و زمان‌بر است.

آل‌داود با تأکید بر اینکه منافقین، سلطنت‌طلب‌ها و جریان نفوذ با پوشش کانال‌ها و صفحات طنز، سرگرمی، آشپزی و … در حال براندازی نرم انقلاب اسلامی و در تلاش برای بر هم زدن امنیت کشور هستند، تصریح کرد: وجود کانال‌های خاص مرتبط با سرویس‌های اطلاعاتی غربی و … که مروج اختلاف‌افکنی میان مردم و مسئولین، قومی و تجزیه‌طلبی هستند، در این فضا شرایط را به سمت ناامن شدن به پیش می‌برد و کشورهای غربی و جریان نفوذ با پوشش اینکه نباید با آزادی بیان مقابله شود، دنبال ضربه زدن به انقلاب اسلامی هستند.

این مدرس سواد رسانه با اشاره به اینکه رخنه و نفوذ به ساختارهای استراتژیک نظام با بستر فضای مجازی در دستور کار سازمان‌های اطلاعاتی غربی قرار دارد، افزود: رصد و جمع‌آوری اطلاعات یکی از مهمترین شاخص‌های سایبر تروریسم است و این مأموریت مهم بر عهده آژانس امنیت ملی آمریکا است. مهمترین روش‌ها و مجاری جاسوسی گروه‌های تروریستی برای رصد، جمع آوری و تحلیل اطلاعات در محیط سایبر که به عنوان یکی از مهمترین شیوه‌های سایبر تروریسم بر ضد ما محسوب می شود، شبکه‌های اجتماعی نظیر اینستاگرام و پیام‌رسان‌های غربی مانند تلگرام و نسخه‌های فارسی آن، واتس اپ و .. است.

وی با تأکید بر اینکه برنامه بعدی دشمنان برای ضربه زدن به انقلاب اسلامی، بهره‌گیری از ظرفیت شبکه‌های اجتماعی برای ایجاد و گسترش تنش‌های اجتماعی (جنبش‌های اجتماعی) متراکم و گسترده است، اظهار داشت: یکی از مهمترین مختصات سایبر تروریسم تمرکز بر”تنش‌زایی چند بعدی” در سطع قومی، فرقه‌ای و اجتماعی است که از مصادیق آن می توان به نقش شبکه‌های اینترنتی اجتماعی مانند فیس‌بوک و توئیتر در ایجاد، گسترش و انعکاس ناآرامی‌های پس از دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ۲۲ خرداد ۱۳۸۸ اشاره کرد که حتی دولت آمریکا با هدف تنش‌سازی‌های متراکم و گسترده از مدیریت سایت‌های اجتماعی مانند توئیتر، فیس‌بوک و یوتیوب درخواست کرد خدمات خود را بدون وقفه با تمرکز بر تحولات ایران ادامه دهند که خود بیانگر ارتباط تنگاتنگ محیط سایبر با امنیت ملی است.

این مدرس سواد رسانه ای افزود: با اشاره به صحبت‌های سران منحوس منافقین در کنفرانس پاریس ۲۰۱۷ در ارتباط با بدنه اجتماعی در ایران و تعدد کانال‌ها و گروه‌های آنان در تلگرام و صفحات متعدد در اینستاگرام باید این دو سرویس را جزو تهدیدات بحرانی برای کشور به حساب آورد که با حمایت ویژه سرویس‌های اطلاعاتی در کشور مشغول ذائقه‌سنجی و ذائقه‌سازی هستند.

نقش اینستاگرام و نسخه‌های فارسی تلگرام در بحران آفرینی‌های اجتماعی/ فعالیت شبکه‌های خارجی باید منوط به أخذ متادیتا، LI و انتقال سرور به داخل کشور شود

آل‌داود تصریح کرد: فراخوان‌های مختلف، ایجاد چالش‌های اینترنتی و هشتگ‌سازی از دیگر کارکردهای شبکه‌های اجتماعی، پیام‌رسان‌ها و میکروبلاگ‌ها در حوزه موضوعات مختلف مانند نافرمانی‌های مدنی و ایجاد جنبش‌های زنانه است.

وی در رابطه با راهکارهای کاهش این تهدیدات اظهار داشت: منوط کردن فعالیت شبکه‌های پراستفاده خارجی به أخذ متادیتا، LI و انتقال سرور به داخل کشور و مقررات‌گذاری بر فعالیت عوامل توزیع نرم‌افزارهای ارتباطی خارجی (مانند کافه‌بازار، مایکت، ایران اپس) می‌تواند به عنوان دو راهکار مؤثر در جهت کاهش تهدیدات و آسیب‌های شبکه‌های اجتماعی، میکروبلاگ‌ها و پیام‌رسان‌های خارجی مطرح شود که سهم عمده‌ای در ایجاد نامنی‌های روانی و جنبش‌های اجتماعی در سطح کشور دارند.

آل‌داود با تأکید بر اینکه در کنار ارتقای دانش رسانه مردم باید در بسترهای اطلاع‌رسانی در دسترس مردم با اخبار غلط و شایعات مقابله شود، تصریح کرد: تجربه کشورهای غربی در مدیریت فضای مجازی و رسانه پیش روی ماست، به خصوص تجربه آمریکا، انگلیس، آلمان و … که در کنار ارتقای سواد رسانه‌ای مردمشان با قانون‌گذاری و سخت‌گیری در خصوص دسترسی به بسترهای اطلاع‌رسانی نظیر فضای مجازی و سرویس‌هایش، مردمشان را از گزند شایعات و اخبار غلط دور نگه داشته‌اند و با این کار یک امنیت روانی قابل قبول برای آنان فراهم کرده اند.

وی با انتقاد از ادامه فعالیت هاتگرام و تللگرام طلائی، افزود: امیدواریم دستگاه‌های انقلابی نظام با الزام قطع خدمات هاتگرام و تلگرام طلائی به تلگرام به وظایفشان عمل کنند و این دو نرم‌افزار هر چه زودتر به پیام‌رسان ۱۰۰درصد بومی تبدیل شوند./ص

 

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : ۰
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.